Ovaj naslov kritiziraju zbog nasilja i seksa, a najprodavaniji je u povijesti industrije zabave

Foto: Press

GRAND THEFT AUTO 5 kritiziran je zbog nasilja, seksa i mizoginije, no nedavno je otkriveno kako je kontroverzna igra naslov koji je od prodaje u industriji zabave, uključujući filmove i igre, zaradio najviše.

GTA 5 uprihodio je nevjerojatnih 6 milijardi dolara samo od prodaje igre, pri čemu je nadmašio sve od naslova iz franšize Star Wars do superherojskih filmova Marvela ili DC-ja.

"Od izlaska 2013. godine, GTA V prodan je u 90 milijuna primjeraka, što je izdavaču igre Take-Two Interactive Inc. donijelo otprilike 6 milijardi dolara - puno više od uspjeha blockbustera poput Star Warsa ili Zameo ih vjetar - koji su oba prikupili više od 3 milijarde dolara (brojke prilagođene inflaciji)", navode iz MarketWatcha.

Dodaju kako čak ni prodaja DVD-a i plaćanje za gledanje filmova preko streaming servisa najveće blockbustere ne približava uspješnici Rockstar Gamesa.

<br>

Izvještaj je pokazao i kako je rast videoigara debelo nadmašio filmsku industriju, koja je doduše pogođena rastom Netflixa i drugih streaming servisa, piše Maxim. 2017. godine, konzumenti su potrošili 36 milijardi dolara na video igre, 15 % više nego godinu ranije.

Pročitajte više