Ovaj otok najsmrtonosnije je mjesto na svijetu

Screenshot: YouTube

OTOK Queimada Grande ili Zmijski otok stanište je jednoj od najsmrtonosnijih vrsta zmija na svijetu, čiji otrov praktički otapa ljudsko meso.

Nalazi se u Brazilu, a udaljen je od obale Sao Paola otprilike 30-ak kilometara. Procjenjuje se da se na otoku nalazi oko 4000 "zlatnih zmija" (Bothrops insularis) koje se uglavnom hrane pticama, a čiji otrov lakoćom ubije čovjeka, a ako slučajno preživi, posljedice poput zatajenja bubrega, krvarenja u mozgu ili probavnom sustavu sasvim su realne.

Zbog velike opasnosti, brazilska vlada strogo kontrolira posjete otoku te je rezerviran tek za mali broj znanstvenika koji svake godine istražuju zmije, piše Atlasobscura. Otok opsjedaju i brojni lovci na izgubljena blaga zbog čega je brazilska vlada također na oprezu.

Na otok povremeno dolaze i krivolovci u lov za zlatne zmije čija cijena na crnom tržištu doseže i do nevjerojatnih 30 tisuća dolara. Zbog vegetacije, raznih bolesti, ali i krivolova, populacija zmija na otoku u posljednjih 15 godina smanjila se za 15 posto, no još uvijek ne postoji mjesto na svijetu s tolikom koncentracijom otrovnica na jednom mjestu.

Pročitajte više