Ovaj tip posvuda je na internetu. Tko je on?

Foto: Instagram

Možda nikad niste čuli za ime Matt Rife, ali ako koristite ijednu društvenu mrežu, zasigurno ste vidjeli njegovo lice. Više puta. Pogotovo ako u slobodno vrijeme volite gledati snimke stand-up komičara. TikTok, Instagram i X (bivši Twitter) krcati su snimki s njegovih nastupa.

Ako, pak, ne koristite društvene mreže, sada se sigurno pitate: "Tko je dovraga Matt Rife i zašto bi me to trebalo zanimati?" Pa evo, da vas uputimo u život i rad jednog od trenutno najpopularnijih komičara na svijetu, ali i omiljenih osoba interneta. 

Tko je Matt Rife?

Rife je 28-godišnji stand-up komičar i glumac. Rođen je u američkoj saveznoj državi Ohio. Od 2014. je u glumačkim vodama, a uglavnom se pojavljivao u epizodnim ulogama, među kojima je i ona u sitcomu Brooklyn Nine-Nine. Stand-up komedijom se bavi od svoje 15. godine. Pojavio se u MTV-jevom showu improvizirane komedije Wild 'n Out.

Interes za komedijom iskazao je još kao 14-godišnjak kada je učiteljica u školi rekla da će se organizirati talent show. Nakon što ga je prijatelj ohrabrio, Matt je nastupio na školskom natjecanju talenata, a godinu dana kasnije počeo je profesionalno nastupati. 

Iako je na komičarskoj sceni već mnogo godina, prodaja ulaznica za njegove nastupe donedavno nije išla najbolje. No sve se promijenilo nakon godina truda i rada. Sada vikendom odradi i po nekoliko nastupa i svi uvijek budu rasprodani.

"Prošle godine u ovo vrijeme nisam mogao rasprodati niti jedan nastup u gradu. Još uvijek mi je sve jako novo i uzbudljivo", rekao je Matt u lipnju ove godine, piše NY Times. Prema nekim novijim podacima, njegovo bogatstvo iznosi devet milijuna dolara, a honorar po nastupu mu se vrti oko 15 tisuća dolara.

Kako je postao toliko popularan?

Svjetsku slavu doživio je nakon otvaranja profila na TikToku, gdje ga trenutno prati gotovo 18 milijuna ljudi, s kojima dijeli snimke sa svojih nastupa. Na Instagramu ga prati nešto manje ljudi, šest milijuna. Isječci s nastupa uglavnom pokazuju njegove vještine improvizacije. Često komunicira s publikom, a razgovori su urnebesni. 

Jednom prilikom Matt je rekao da će nakon nastupa ostati i družiti se sa svakim tko ga želi upoznati. Nije očekivao da će redovi biti predugi. "Bio sam ondje sat i pol", rekao je, a zatim je morao ograničiti broj obožavatelja s kojima će porazgovarati nakon nastupa.

Da je njegova popularnost golema dokazuje i to što na Netflix sljedećeg tjedna stiže jednosatni stand-up set Matt Rife: Natural Selection. 

Žene su lude za njim

Njegove najveće obožavateljice su žene. Na nastupima sjede u prvim redovima i obasipaju ga darovima, a nekoliko njih ga je i zaprosilo.

Na svom YouTube kanalu Matt je 2021. godine objavio video naziva Only Fans. Razlog tome je što su ljudi na internetu pretraživali "Matt Rife Only Fans", što u prijevodu znači da su htjeli pronaći njegove golišave fotografije. Taj naslov videa bio je pravi mamac za klikove. Dosad je pregledan 11 milijuna puta.

No nisu samo žene njegovi fanovi. U restoranu u Syracuseu, prisjeća se Matt, prišla su mu dva muškarca i zamolila ga za fotografiju - što je on shvatio kao znak da se njegova baza obožavatelja širi. I oni su mu počeli donositi darove. Jedan mu je muškarac prije nastupa poklonio - bombone u obliku penisa.

Naravno, mnogi komentiraju i Mattov izgled, no on kaže da ranije nije tako izgledao. "Bio sam ružan jako dugo, tako da sam prve 22 godine svog života proveo radeći na svojoj osobnosti. Mislite da sam htio biti smiješan?" rekao je jednom prilikom.

Evo nekih urnebesnih Mattovih fora koje su postale viralne na TikToku.

@matt_rife Who’s in the wrong? 👀 #comedy #standup #standupcomedy #funny #improv #crowdwork #mattrife #babymama ♬ original sound - Matt Rife
@matt_rife They really are better than us in every way 🥰🥹 #comedy #standup #standupcomedy #funny #improv #crowdwork #mattrife #art #autism ♬ original sound - Matt Rife
@matt_rife I now live in Iowa.🤠🥰😂 #comedy #standup #standupcomedy #funny #mattrife #improv #crowdwork #rizz ♬ original sound - Matt Rife
@matt_rife This is actually genius 😂🎶 #comedy #standup #standupcomedy #funny #mattrife #improv #crowdwork #tattoos #nsync ♬ original sound - Matt Rife
@matt_rife Storks would make a killing on Postmates 🐣😂 #comedy #standup #standupcomedy #funny #mattrife #improv #crowdwork #dating #babies ♬ original sound - Matt Rife
@matt_rife He started a new kind of farm after this 🤠😮‍💨😂 #comedy #standup #standupcomedy #funny #mattrife #improv #crowdwork #cowboy ♬ original sound - Matt Rife
@matt_rife 😒 white aidiences are the least fun. THANK YOU CHAD🥰 #comedy #standup #standupcomedy #funny #mattrife #improv #crowdwork #darkhumour ♬ original sound - Matt Rife

Pročitajte više