Ovako će izgledati zagrebački stan Joška Gvardiola. Dizajnerica nam otkrila detalje

Foto: Ivona Kalapač/epa

Hrvatski nogometaš i reprezentativac Joško Gvardiol, koji trenutno igra za Manchester City, ima stan u novom kompleksu zgrada u širem zagrebačkom centru. Stan se proteže na dvije etaže i ima oko 160 m2 stambenog prostora. 

Za dizajn interijera njegovog stana zaslužna je Ivona Kalapač, vlasnica EnVon studija. Poslala nam je fotografije luksuznog stana i progovorila o suradnji s Joškom, ali i svom poslu.

"Kad bih birala jednog klijenta do kraja radnog života, to bi bio tip poput Joška. U stvaranju dizajna najbitnije je kakav je klijent i odnos s njim, neovisno o prostoru koji se uređuje i budžetu. Joško je predivna osoba i zaista jednostavna i skromna.

Svojim pristupom i osobnošću mi je zaista olakšao cijeli kompleksni proces dizajna interijera, od samog početka do izvedbe. Možete onda zaključiti po ovome da nije nimalo zahtjevan, dapače, pustio je da izrazim svoju kreativnost kroz dizajn i hvala mu na tome", kaže Kalapač za Index.

"Reakcija? Kao njegova kada ga je pozvao Manchester"

Ivonu je razveselio poziv Gvardiola da mu baš ona uredi stan.

"Moja reakcija je bila vjerojatno ista kao i njegova kada je dobio poziv od Manchestera. Sretna sam za svaki poziv, tko prepozna moj rad i pruži mi priliku za uređenje, ali naravno, ovaj projekt smatram velikim zadovoljstvom i svojim uspjehom. Ponosna sam što imam priliku Jošku stvoriti dom i pravu oazu mira", dodaje.

Njegov stan će izgledati elegantno i moderno s lijepim klasičnim detaljima. Prostor je dosta otvorenog tlocrta s tradicionalnom kombinacijom materijala, kao što su drvo i mramor, ali s nezaobilaznom inovativnom tehnologijom ili Smart homeom.

Ključ je bilo pronaći ravnotežu između modernih i klasičnih elemenata kako bi se stvorio prostor koji će Joška najbolje opisati. Uvijek govorim da se klijentova osobnost mora pronaći u svakom kutu njegovog doma", kaže Ivona.

"Maksimalno pazim da se iskoristi prostor"

Ivonu smo pitali kakav stil uređivanja preferira.

"Težim klasično-modernom. Volim klasične elemente poput štukatura, velikih upečatljivih lustera i mramora koje onda volim kombinirati s modernim detaljima i to bude pun pogodak. Najviše pazim na zahtjeve i želje svojih klijenata. Druga stvar koju posebno pazim je da se iskoristi maksimalno prostor, da bude funkcionalno sve, a da to estetski izgleda lijepo na kraju", kaže.

Želje klijenata, dodaje, nije teško ispunjavati ako se na početku dobro komunicira. Svaki njezin radni dan je drugačiji.

"Svaki dan je drugačiji kao i svaki projekt, što mi se i najviše sviđa u ovom poslu. Nisam tip da bih mogla svaki dan isto raditi do kraja radnog staža i imati radno vrijeme. Koliko god je ponekad teško i zahtjevno cijeli dan raditi i biti bez radnog vremena, kroz izvedene projekte i zadovoljne klijente se sve zadovoljstvo vrati. Dobra organizacija je pola odrađenog posla", dodaje.

"Najmrža mi je administracija"

"Koliko god je sve intenzivno i ubrzano, toliko pokušavam držati sve organizirano pa tako ujutro uz prvu šalicu kave odradim taj mrski dio administracije dok mi se kreativnost nije još probudila. Nakon toga se obilaze tereni ako su na rasporedu taj dan i kad se gradilišta zatvore, odrade se sastanci i nakon toga se sjeda za kompjuter, gasi mobitel i kreće u kreativni dio projekta, a to je crtanje.

Svi znaju da sam više večernji tip, tako da često crtam i do kasno navečer, pa i preskočim koje druženje s prijateljima, ali razumni su svi, još me nisu izbacili iz ekipe", šali se Ivona.

Dodaje da joj je u poslu najdraže stvarati.

"S obzirom na to da sam 100% kreativka, najdraže mi je stvarati, crtati tlocrte i 3D prostorije. Mašta radi svašta i tu su mi ideje beskonačne, baš uživam. Ono što mi je mrsko je svakako administracija koja je neizbježna i naša 'slatka' birokracija. Poduzetništvo bez toga, nažalost, ne postoji", kaže.

Prva ljubav Ivone i interijera krenula je od Barbie kućice.

"Oduvijek sam znala da ću se baviti ovime, no samo sam trebala pronaći put do ovog posla koji nije bio klasičan. Krenula sam putem marketinga, pa se, na svu sreću, preusmjerila na dizajn interijera. Premda su obje profesije izuzetno kreativne, ipak je presudila ova u kojoj sam sad i zbilja sam zbog toga presretna", zaključuje.

Pročitajte više