Ovako danas živi Alessandra Gucci koja je nakon smrti oca naslijedila milijune

Foto: Guliver

U HRVATSKA kina nedavno je došao film House of Gucci, koji govori o tragičnoj prošlosti jedne od najpoznatijih talijanskih obitelji, Gucci. U filmu je fokus na ubojstvu Maurizija Guccija i njegovoj bivšoj supruzi Patriziji Reggiani, dok kćeri Alessandra i Allegra Gucci nisu baš zastupljene u filmu. No njihov život itekako je interesantan.

Nakon očeve smrti, djevojke su naslijedile njegovo imanje vrijedno 400 milijuna dolara. Prekinule su svaki kontakt s majkom, koja je 1998. osuđena za pomaganje u ubojstvu Maurizija Guccija, što je Patrizia i sama potvrdila u intervjuu 2016. godine za The Guardian. Nakon prvog uhićenja majke, Alessandra je žestoko branila te govorila da se Patrizia bori s tumorom na mozgu i da "nije sva svoja". No, mišljenje je ipak promijenila i prestala komunicirati s majkom. 

Sestre Gucci tužile majku

Alessandra i Allegra tužile su majku jer nisu htjele da ona dobije novac od nasljeđa njihova oca, no sud je presudio u korist Patrizije. Na kraju je dobila 1.2 milijuna dolara po godini kako je i bilo dogovoreno u brakorazvodnoj parnici. Dok je bila u zatvoru, taj iznos je narastao na 20 milijuna dolara.

Alessandra se trudi držati svoj život podalje od očiju javnosti, no neke stvari ipak se znaju. Alessandra je bila modna dizajnerica, iako nikada nije radila za Gucci. Imala je svoju kolekciju torbica koju je prodavala pod brendom AG. Prvi kolekciju lansirala je 2008. godine.

Posveta ocu

Neke dizajnerske komade nazvala je po svom ocu Mauriziju i djedu Rodolfu, no njena kolekcija bila je dostupna samo u odabranim trgovinama visoke mode u Milanu, St. Moritzu, Luganu, Parizu i Moskvi. No dizajnom se bavila vrlo kratko.

Osim raskošnog imanja, Alessandra i Allegra naslijedile su i očeve jahte. Sestre svoje brodove prijavljuju na natjecanja pa su tako osvojile i neke regate, uključujući nagrade Saint Tropeza i Monaca 2013. godine.

Odbačena tužba za utaju poreza

Obje sestre trenutačno žive u Švicarskoj, u braku su i imaju djecu. Posjeduju luksuzne vile u New Yorku, Saint Moritzu i Milanu. Bile su optužene za utaju poreza. Ranije se pisalo da od 2004. do 2010. nisu platile gotovo 5.7 milijuna poreza, no ta je tužba odbačena 2014. godine zbog navodnog nedostatka dokaza. 

Embed from Getty Images

Podsjetimo, obitelj Gucci nezadovoljna je prikazom u House of Gucci. Nasljednici Alda Guccija, predsjednika modne kuće Gucci od 1953. do 1986., objavili su priopćenje u kojem kažu da su "malo zbunjeni" zbog onoga za što tvrde da je netočan prikaz njihove obitelji u filmu House of Gucci Ridleyja Scotta. 

"Produkcija filma nije se potrudila konzultirati nasljednike prije nego što je Alda Guccija, koji je bio predsjednik tvrtke 30 godina, i članove obitelji Gucci opisala kao nasilnike, neznalice i neosjetljive na svijet oko njih", stoji u priopćenju.

"Ovo je iznimno bolno s ljudske točke gledišta i uvreda za nasljeđe na kojem je brend danas izgrađen", ističe se.

 

Pročitajte više