Bivši dečko joj je unakazio lice kiselinom. Ovako izgleda nakon 400 operacija

Foto: Instagram

VODITELJICA i bivša manekenka Katie Piper u svojoj je autobiografiji pod nazivom Beautiful opisala kako se izvukla iz pakla nakon što joj je bivši dečko prije 15 godina unakazio lice do te mjere da je jedva preživjela, a ostala je slijepa na jedno oko. 

Naime, u ožujku 2008. godine njezin tadašnji dečko Daniel Linch iz ljubomore joj je zalio lice kiselinom. U vrijeme incidenta Katie je gradila uspješnu karijeru fotomodela i slovila je za jednu od najljepših žena u Velikoj Britaniji.

"Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja", samo je jedna rečenica u potresnoj knjizi ove Britanke. Piper je knjigom htjela poručiti da je njezinim mukama napokon došao kraj i da je nakon 15 godina užasne fizičke i psihičke patnje ponovo sretna žena.

Do danas je imala oko 400 operacija, a posljednju u nizu, presađivanje kože na desnom kapku, obavila je nedavno. Srećom, uspješno. Katie je još jednom dokazala da je rođeni borac i da njen život tek počinje.

Dugo se skrivala od javnosti

Piper priznaje da ni sama ne zna kako je pronašla snagu da nastavi sa životom. Dugo se krila od javnosti, a potom je odlučila preuzeti stvari u svoje ruke i, kako je napisala, strašnu tragediju okrenuti u vlastitu korist. Počela je pisati knjige i držati motivacijske govore.

Osnovala je dobrotvornu organizaciju Katie Piper Foundation kako bi ohrabrila osobe koje žive s opeklinama i ožiljcima te je za svoj dobrotvorni rad dobila brojne nagrade i priznanja. Jedna od nagrada koju je primila je Woman of the Year. Trenutno je voditeljica emisije na BBC-ju.

Pročitajte više