Ovako je govorio Jasmin Stavros: Volim ići na misu više nego blejati u TV

Foto: Davor Visnjic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JASMIN STAVROS preminuo je sinoć u dobi od 68 godina nakon borbe s rakom kostiju, a tijekom života nije skrivao svoju ljubav prema supruzi Žarki, kao ni vjeru u Boga.

Stavros je sa suprugom Žarkom živio na selu nedaleko od Jastrebarskog. Bavio se sportom, kvalitetno se hranio, a svaki slobodan trenutak provodio je u prirodi. Pjevač nije krio da ga je upravo supruga izvukla s "dna".

"Ma nisu to bile ni neke teške droge. To je bila mladenačka ludost, zaboravimo to. Kad sam svirao u grupi More i živio taj naporni život, poželio sam si da nađem nekog s kim ću provesti život", ispričao je svojedobno za Slobodnu Dalmaciju.

"Ispred Gospe od Zdravlja san zavapio Bogu da mi pošalje nekog anđela", rekao je kasnije, a molitve su mu bile i uslišane jer je ubrzo nakon toga upoznao ljubav svog života.

"Nakon par godina smo se vjenčali. I bitno je reći da smo živjeli u predbračnoj čistoći. Nismo spavali prije braka. Danas je to, nažalost, rijetkost. Tada sam hodao s djevojkom koja je tako odgajana i živjela je vjeru i do prve bračne noći smo čekali", ispričao je pjevač koji je sa suprugom dobio dva sina, Krešimira i Mila.

Za života je redovito odlazio na duhovne obnove i hodočašća

Priznao je i kako je svoj mir našao kada se preselio na selo, a kada bi neke stvari izgubio, odmah bi se sjetio svetog Ante. Za života, Jasmin je redovito odlazio na duhovne obnove i hodočašća, a svecu se molio jer je on branitelj potlačenih i uvijek pritekne u pomoć.

"Njega se često sjetim kad izgubim stvari. Ja sam stalno na putu, od jednog koncerta do drugog, i dogodi se da izgubim neku stvar. Zazovem svetog Antu i nevjerojatno, ali sjetim se mjesta gdje bih mogao tražiti i nađem to. Kao da je uvijek tu za mene i uvijek je spreman pomoći, što god da mi se nađe na putu", rekao je tada Stavros.

Vjeru nije krio od javnosti niti su mu ikada smetali negativni komentari na račun njegove duhovnosti.

"Svi kažu da sam pukao i da sam previše u vjeri. Volim ići na misu više nego blejati u televiziju. Svako jutro kad se probudim čitam Sveto pismo, molim se svaki dan", rekao je svojedobno. "Idem na misu kad god mogu i kad osjećam da mi treba", dodao je.

Pročitajte više