Ovako su slavni rokeri bivše Jugoslavije zaradili svoje nadimke

Screenshot: Youtube

MNOGI od najpoznatijih glazbenika bivše Jugoslavije poznati su upravo po svojim nadimcima. Svaki od njih nosi zanimljivu priču, pa pogledajte kako su nastali.

Mladen Vojičić - Tifa

Ako vas netko pita da nabrojite pjevače Bijelog dugmeta, puno su veće šanse da ćete uz Islamovića i Bebeka spomenuti Tifu nego Mladena Vojičića.

Priča se da je slavni Sarajlija svoj nadimak dobio još u ranom djetinjstvu kad je imao problema s izgovorom slova V.

U jednoj je prilici vidio vlak i rekao: "Ide lokomotifa", i tako mu je ostao nadimak Tifa.

Davorin Popović - Pimpek

Preminuli pjevač legendarnog benda Indexi imao je za života mnoge nadimke.

U obitelji su ga odmilja zvali Davor i Dačo, a sam je sebe nazivao Pjevačem, počinjući svoje priče rečenicom: "Slušaj da ti pjevač nešto kaže...", ali najupamćeniji je ostao po nadimku koji je dobio u ranom djetinjstvu - Pimpek.

Dobio ga je zbog jedne male izrasline iza lijevog uha, a taj mu je nadimak bio toliko poznat da je jedan njemački portal u vijesti o njegovoj smrti naveo da mu je puno ime i prezime Davorin Popović Pimpek.

Mirko Srdić – Elvis J. Kurtović

Pravim imenom Mirko Srdić više gotovo nitko ne oslovljava popularnog glazbenika, a on je otkrio kako je naziv za bend Elvis J. Kurtović nastao kao zezancija na račun jednog susjeda.

Kad je Mirko osnovao bend, u sarajevskoj Košavi živio je izvjesni Jasmin Kurtović koji je obožavao rock glazbu.

Nakon što se oženio i dobio sina, dao mu je ime Elvis, a članovi benda šalili su se da ga je nazvao prema Elvisu Presleyju, pa su svom bendu odlučili dati ime Elvis Jasmina Kurtović.

Jasmin ih je kasnije tužio i zabranio im upotrebu tog imena pa su skratili na Elvis J. Kurtović.

Zlatan Stipišić - Gibonni

Gibonni je još jedan od glazbenika koji je nadimak dobio još u djetinjstvu, a tvrdi da je mogao proći i puno gore.

"Zvali su me Džibo još od moje devete godine. Imao sam sreće jer su me trebali zvati Muco. Kod nas je kao na Siciliji jer tamo ljude ne zovu pravim imenima nego prema njihovim manama. Ja sam mucao, ali nekim čudom je jedan splitski pomorac bio u gradu Džibutiju i on me prvo prozvao Džibuti, a kasnije su me prozvali Džibo", ispričao je u jednom intervjuu za Blic.

Branimir Štulić - Johnny

Mnogi smatraju da je Branimir Štulić sam sebi dao nadimak Johnny, a on tako i pjeva u jednom od Azrinih hitova: "Zaboravih vam reći da zovu me Johnny/ Pravo mi budi za to/ Oni što me vole zovu me tako/ Kad sam kao mali došao u grad/ Morao sam samom sebi dati nadimak.

Međutim, priča se da je taj nadimak zapravo zaradio na jednoj radnoj akciji u Beogradu 1969. kad je jednog od udarnika podsjetio na tadašnjeg popularnog strip junaka Džonija Pantera.  

Pročitajte više