Ovakvo je stanje na eurovizijskim kladionicama nakon što su poznati svi predstavnici

Foto: Marko Prpić/Pixsell

SLUŽBENO je završilo biranje pjesama za ovogodišnji Eurosong. Poznati su predstavnici svih 37 zemalja koje se natječu na ovom glazbenom natjecanju.

Odabirom svih pjesama došlo je i od nekih promjena na eurovizijskim kladionicama. Za Hrvatsku je, doduše, stanje i dalje nepromijenjeno - nalazi se na prvom mjestu kladionica sa 16 posto šansi za pobjedu. Na drugom mjestu su i dalje Ukrajinke alyona alyona i Jerry Heil s pjesmom Teresa & Maria. Njima kladionice daju 13 posto šanse za pobjedu. Italija se vratila u top 3 na kladionicama, a njih predstavlja Angelina Mango s pjesmom La noia.

Island naglo pao na kladionicama

Iznenadan pad dogodio se za Islanđane. Prije tjedan dana nalazili su se u top 5 i borili su se za treću poziciju s Italijom i Belgijom, no njihova predstavnica Hera Björk pala je na čak 18. poziciju. Pad se dogodio nakon što je proteklog vikenda Island potvrdio da je ona njihova ovogodišnja predstavnica. Pri vrhu kladionice nalazio se dok se još nije znalo tko će ga predstavljati.

U top 10 se, osim Hrvatske, Ukrajine i Italije, nalaze još predstavnici Švicarske, Nizozemske, Belgije, Izraela, Švedske, Francuske i Austrije. Srbi, koje predstavlja Teya Dora, trenutno se nalaze na 22. mjestu.

Kladionice zasad najmanje šanse za pobjedu daju Portugalu, Latviji, Njemačkoj, Malti, Luksemburgu, Češkoj, Moldaviji i San Marinu, koji se nalaze na samom dnu tablice.

Nešto manje od dva mjeseca dijeli nas od Eurosonga. Natjecanje će se održati u Malmöu. Polufinala su na rasporedu 7. i 9. svibnja, a veliko finale je 11. svibnja.

Pročitajte više