Ove dečke iz Kozari Boka proslavio je Južni vetar. Sad spremaju veliki koncert

Foto: Press

IAKO se repom bave od četvrtog razreda osnovne škole, zagrebački dvojac 30zona najveće je uspjehe postigao unazad tri godine. Sada ih čeka još jedan - prvi veliki samostalni koncert koji će se održati u subotu, 22. siječnja, u zagrebačkom klubu Boogaloo.

30zona su Shin i Galaš, pravim imenima Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš. Kozari Bok iz kojeg dolaze je jedini zagrebački kvart koji se može poistovjetiti s riječju ghetto, naglašavaju, a njihove pjesme nose baš tu dozu surove iskrenosti, svojevrsnog gangsta rapa.

Shin i Galaš zajedno snimaju od 2018. godine. Širem broju slušatelja 30zona postalo je poznat nakon što je pjesma Pos'o odabrana za odjavnu špicu jedne od epizoda ekstremno popularne serije Južni vetar, a pjesma Divlja igra za soundtrack nedavnog blockbustera Južni vetar 2: Ubrzanje.

Nakon studijskog albuma 30 (2020.) i EP-ja 6 (2021.), 30zona upravo predstavlja svoj novi album 300, koji nastavlja put prethodnika, za ljubitelje tvrđeg zvuka. Album se u cijelosti može preslušati na YouTubeu, sadrži 12 pjesama i donosi zanimljiva gostovanja njihovih prijatelja i suradnika (Merula, Kuku$, Mimi Mercedez, Grše, Bore Balboa).

"Mi smo 30Zona, a najbolje nas opisuje broj 300, sinonim za srčanost, divljaštvo, hype, borce, uzdizanje iz blata. Album smo snimili u nikad intenzivnijem roku, a nikad efikasnijem. Sve je snimljeno u max 14 dana - svaka čast našem producentu, prvenstveno bratu, Meruli, na požrtvovnosti, brzini i krajnjem rezultatu, a također, hvala i featurima, na nikad boljim vokalima! Na kraju, svaka čast i hvala svima vama koji nas pratite jer smo jedino zbog vas bili toliko motivirani i inspirirani da bi ovo bilo završeno u roku u kojem smo zaglibili! Voli vas 30", poručili su Shin i Galaš uz izlazak novog albuma.

Pročitajte više