"Ove godine to neće raditi": Kralj Charles prekida dugogodišnju božićnu tradiciju

Foto: EPA

KRALJEVSKU obitelj za ovogodišnji Božić navodno čeka velika promjena u rasporedu, a glavni razlog je dolazak kralja Charlesa na vlast.

Stručnjakinja za kraljevsku obitelj i nekadašnja korespondentica BBC-ja Jennie Bond tvrdi da će se obitelj okupiti u norfolškom Sandringhamu kako bi proslavila blagdan, ali da neće biti tako formalna atmosfera kao prijašnjih godina.

Kazala je kako će Charles izbaciti tradiciju gledanja Kraljeva govora i da ove godine neće biti "uštogljene" atmosfere, kao kada se obitelj okupljala kako bi se divila i klanjala kraljici.

Kralj Charles će, kako piše The Sun, prekinuti tradiciju gledanja monarhova obraćanja naciji koje se prikazuje na božićno poslijepodne i da će umjesto toga on i obitelj provesti vrijeme prisjećajući se lijepih vremena provedenih s kraljicom.

Neke će tradicije zadržati

Ipak, kralj Charles nastavit će tradiciju svoje majke i snimit će unaprijed božićni govor. "Sigurna sam da će unaprijed snimiti govor i sigurno će se dotaknuti gubitka svoje majke, Elizabete II.", kazala je Bond.

Neke će tradicije zadržati, poput odlaska u crkvu Marije Magdalene u Sandringhamu, a bit će i svečana božićna večera u njihovoj rezidenciji. Međutim, na večeri neće biti princa Harryja i Meghan Markle. Oni su dobili pozivnicu kralja, ali engleski mediji tvrde da oni neće doći zbog zategnutih odnosa s obitelji. No, tu će biti princ i princeza od Walesa William i Kate sa svojom obitelji.

Podsjetimo, rezidencija u Sandringhamu božićna je i novogodišnja baza obitelji još od 1988. godine.

Pročitajte više