Ove pjesme su nominirane za Porin. Koja vam je najbolja?

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

OBJAVLJENE su nominacije za 30. dodjelu nagrada Porin.

Najprestižnije kategorije Porina su album godine i pjesma godine, a ove godine je za pjesmu godine nominirano pet skladbi: Dani koji sjaje koju izvode Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec, a koju potpisuje Aljoša Šerić, zatim Guilty pleasure Mije Dimšić koju potpisuju Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, Ponovo Parnog valjka autora Huseina Hasanefendića Husa, Trebaš li me Eni Jurišić i Matije Cveka autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka, te pjesma Zamisli u izvedbi Massima autora Ivana Dečaka i Rajka Dujmića.

Koja vam je najbolja od nominiranih pjesama? Slobodno je dignite ka vrhu strelicom gore i slobodno pokudite pjesmu za koju ne znate što radi na ovoj listi.

 

Matija Cvek ima sedam nominacija

Parni valjak i Matija Cvek sa suradnicima osvojili su nominacije u čak sedam kategorija. Po četiri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Darko Rundek, Silente, Chui, Vanna i Davor Križić.

Parni valjak i prijatelji nominirani su s albumom Dovoljno je reći...Aki u kategoriji Album godine te u kategorijama Najbolji koncertni album i Najbolja snimka albuma, čiju produkciju potpisuju Marijan Brkić i Goran Martinac. 

Husein Hasanefendić Hus kao autor pjesme Parnog valjka Ponovo u kategoriji Pjesme godine, Parni valjak u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom te reizdanja albuma Buđenje i Vrijeme ljubavi u kategoriji Najboljeg tematsko-povijesnog albuma.

Rundek i Silente imaju po četiri

Matija Cvek nominiran je samostalno ili u suradnji također u sedam kategorija. S pjesmom Trebaš li me autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka (Z++) u izvedbi s Eni Jurišić nominiran je u kategoriji Pjesme godine te u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

Spot za taj singl nominiran je u kategoriji Najboljeg videobroja, a potpisuje ga redatelj Benjamin Strike. U kategoriji Najboljeg albuma pop glazbe nominiran je album Izbirljivo i namjerno Matije Cveka & Big Band Bjelovara, a sa skladbom Visine s navedenog albuma nominiran je u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe.

Također je s Funkensteinsima nominiran sa singlom Ne moram ni ja, u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom. To je skladba s kojom je i Ivan Pešut (zajedno s još nekoliko skladbi) nominiran u kategoriji Producenta godine.

Po četiri nominacije imaju Darko Rundek, Silente, Chui, Vanna i Davor Križić sa suradnicima.

Pročitajte više