Ovi balkanski filmovi imaju eksplicitnije 18+ scene nego kontroverzni Netflixov hit

Screenshot: YouTube

FILMOVI kao što su Pedeset nijansi sive i 365 dana prepuni su erotskih scena, zbog čega su dosegli veliku popularnost. Oba filma bila su uzrok brojnih kontroverzi, a posljednji takav skandal nastao je kada je pjevačica Duffy, koja je priznala da je bila oteta i silovana, prozvala Netflix zbog emitiranja filma 365 i zatražila njegovo uklanjanje i zabranu.

Ipak, neki filmovi iz balkanske kinematografije sadrže više scena seksa nego navedeni filmovi. Iako su snimljeni prije nekoliko desetljeća kada je seks bio tabu, bili su puno provokativniji, piše Noizz.

Kad budem mrtav i beo (1967.)

Glumac Dragan Nikolić snimio je nekoliko eksplicitnih scena u ovom filmu i to s glumicama Ružicom Sokić i Darom Čalenić. Igrao je ulogu neuspješnog pjevača Jimmyja Barke.

Mlad i zdrav kao ruža (1971.)

Ovaj film prepun je scena seksa, a u glavnoj ulozi našao se Dragan Jovanović, koji je glumio lik Stevana Nikolića. Ljubitelji golih dama sigurno će uživati u ovom filmu jer se pojavljuju u gotovo svakoj drugoj sceni.

WR Misterije organizma (1971.)

Penis u erekciji u krupnom je kadru ovog filma. Glavni lik je komunistica Milena koja pokušava proširiti svoju ideju revolucije koja bi istovremeno trebala biti i klasna i seksualna.

UNA (1984.)

U ovom filmu Rade Šerberdžija glumi profesora koji se zaljubi u studenticu, čiji je lik odglumila Sonja Savić. Kada je film tek izašao i stigao u kina, mnogi kritičari izjavili su da je film prva verzija soft pornića na našim prostorima.

Lepota poroka (1986.)

Uloga spremačice u nudističkom kampu odlično je sjela glumici Miri Furlan, koja se našla u brojnim scenama seksa, što ne čudi jer je mjesto radnje upravo - nudistički kamp.

Haloa, praznik kurvi (1988.)

Glavna glumica u ovom filmu je Neda Arnerić kojoj je u Puli dodijeljena nagrada Zlatna Arena za ulogu. Kao što se i po naslovu može zaključiti, film je prepun scena seksa, zbog čega ga mnogi rado vole pogledati više puta.

Vizantijsko plavo (1993.)

U ovom filmu jedna od kultnih scena je ona u kojoj Laza Ristovski i Katarina Žutić potpuno goli jašu bika na plaži dok rade "one stvari".

Pročitajte više