Ovi će filmovi biti totalno ludilo i jedva čekamo da se pojave

Foto: Press

NEKI će reći da je Hollywood postao bezidejno mjesto prepuno filmova o superjunacima, remakeova i rebootova, a drugi su pak prelijeni ili nezainteresirani da bi istraživali svjetsku kinematografiju pa se sve na kraju svede na "ono što igra u kinima". A to prečesto nije bogznašto.  

No ako vam je dosta holivudskih blockbustera i želite pogledati nešto drugačije, za vas imamo nekoliko suludih prijedloga koji bi vas mogli zainteresirati.  

The Onania Club - film o ženama koje masturbiraju na 9/11

Tom Six iza sebe ima jednu od najogavnijih franšiza, a radi se o filmovima "Human Centipede". Ovog puta odlučio je dodatno šokirati Amere. 

Naime, radi se o filmu koji prati žene koje masturbiraju na snimke rušenja Blizanaca. 

U ovoj fazi ne znamo o čemu se radi, ali slažemo se s redateljem koji obećava da će film biti "jedno od najogavnijih i neljudskih filmskih iskustava svih vremena". U isto vrijeme obećao je i jake ženske likove.  

Ben Affleck režira film o igri Monopola u kojoj je na prevaru ukradeno 24 milijuna dolara

Glumačka karijera Bena Afflecka možda nije najsjajnija, ali kao redatelj je jako dobar, a ponekad i odličan. Ovog puta dohvatio se filma o velikoj prevari vezanoj za igru Monopola u kojoj su prevaranti otuđili 24 milijuna dolara. 

Priča je malo kompliciranija, ali fascinantna, a više možete doznati u ovom videu. 

Uglavnom, Affleck će režirati, Matt Damon će glumiti, a scenarij potpisuju Paul Wernick i Rhett Reese koji su napisali "Deadpool". Bit će ludilo. 

Moose Jaws - film čiji naslov govori sve - Ralje s losom umjesto morskim psom

Kevin Smith davno je ispucao sve svoje kredite, ali donekle se vratio u formu svojom trilogijom "True North" od koje smo pogledali "Tusk" i "Yoga Hosers". 

Ovog puta radi se o nečem posebnom - remakeu Spielbergovih "Ralja", ali ovog puta ne pratimo krvoločnog morskog psa nego krvoločnog losa. Smith na filmu radi već četiri godine, a uzmemo li u obzir njegove ostale eksperimentalne projekte, ne znamo što očekivati. 

U svakom slučaju, trebalo bi biti zanimljivo, a vraćaju se i Jay i Silent Bob od kojih će potonjeg požderati gore spomenuti krvoločni los. 

Stoned Alone - remake filma Sam u kući, ali s napušenim likom umjesto klinca

Ryan Reynolds uspio je oživjeti karijeru s dva izvrsna "Deadpoola", a njegov novi film također djeluje zanimljivo. 

Reynolds će, naime, producirati i vjerojatno glumiti u remakeu božićnog klasika "Sam u kući", ali umjesto klinca pratit ćemo stonera koji se bori protiv provalnika koji ga pokušavaju opljačkati. 

Radnja zvuči kao nešto što smislite kad ste napušeni, a to je dovoljno da filmu damo šansu. Hollywood je prepun remakeova, ali za razliku od ostalih, ovaj barem djeluje zabavno. 

Dau - ruski film snimljen u potpuno funkcionalnom lažnom gradu

O suludom projektu Ilje Kržanovskog zna se vrlo malo, ali u isto vrijeme dovoljno da zaključimo da se ovakvi filmovi ne snimaju svaki dan. 

Za početak, moglo bi se i ne mora raditi o sovjetskom fizičaru Levu Landau. Film je sniman od 2008. do 2011. i snimljeno je više od 700 sati materijala koji će biti iskorišten ne samo za film nego i za TV seriju, niz znanstvenih i umjetničkih dokumentaraca, ali i jedan transmedijski projekt. 

Za potrebe filma izgrađen je potpuno funkcionalni gradić, a mnogi od nekoliko stotina glumaca znali su tamo provoditi po cijele dane iako im je redatelj izričito zabranio korištenje mobitela i čak ih kažnjavao ako bi to učinili.

Zbog njegova ponašanja i cjelokupne situacije, mediji su ga prozvali vođom kulta, njegov su film nazvali "Apokalipsa Dau" usporedivši ga s ludošću koja je vladala tijekom snimanja "Apokalipse danas", a o ambicioznosti projekta dovoljno govori činjenica da se film nije pojavio ni nakon sedam godina. 

Inversion - film katastrofe s najčudnijom ekipom ikad

Filmovi katastrofe su predivno smeće jer što su gori i gluplji, to su bolji. Vrlo često su rezultat napora holivudskih magneta za novac koji iza sebe imaju uglavnom seriju ne posebno kvalitetnih, ali isplativih filmova. "Inversion" nije jedan od tih filmova. 

Kao prvo, radi se o američkom filmu koji cilja na "novu američku kino blagajnu" ili Kinu pa u glavnim ulogama ima Kineskinju Yiefi Liu i Amera Samuela L. Jacksona. Scenarij pišu dvostruki oskarovac Paul Haggis (''Crash'') i za Oscara nominirani David Arata (''Children of Men''), ali najčudniji je bio izbor redateljice. Naime, radi se o Njemici Katji von Garnier kojoj je ovo prvi veliki holivudski projekt, a iza sebe ima nekoliko filmova o konjima, jedan o sufražetkinjama, jedan o vukodlacima i dokumentarac o rock skupini Scorpions. 

A radnja je klasično katastrofalna. Američki agent ganja američkog prevaranta i kinesku znanstvenicu koji su, pripremite se za ovo, izazvali probleme sa Zemljinom gravitacijom. 

Na sve to dodajte budžet od 130 milijuna dolara i imate jedan od najčudnijih blockbustera u posljednjih desetak godina. 

Freak Shift - film o ženama koje naoružane sačmaricama hvataju divovska čudovišta nalik na rakove

Ben Wheatley je deset godina radio na tome da napokon počne snimati svoj projekt iz snova - film o ekipi koja u oklopnom vozilu spašava ljude od velikih čudovišta koja su izašla iz zemljine unutrašnjosti. 

"To je film o ženama naoružanim sačmaricama koje se bore protiv velikih rakova", objašnjava Wheatley. 

A u glavnoj ulozi je oskarovka Alicia Vikander. Eksperiment s Jasonom Stathamom i megalodonom je uspio, polažemo velike nade u divovske rakove. 

Ambiancé - film koji traje 30 dana i bit će prikazan samo jednom

Ako tražite najveću ludost, ne tražite dalje od filma Šveđanina Andersa Weberga koji namjerava snimiti eksperimentalnu dramu koja će trajati 720 sati (ili 30 dana) i globalnu će premijeru imati 31. prosinca 2020. 

No to nije sve. Jednom kad se prikaže, Weberg će uništiti jedinu kopiju kako bi iza sebe imao "najdulji film koji više ne postoji". 

Ovo je Webergov odgovor na opsesiju remakeovima, a od 2016. je snimio više od 400 sati materijala. Već je objavio dva trailera od kojih prvi traje 72 minute, a drugi 7 sati i 20 minuta, a čeka nas još jedan koji će trajati 72 sata. 

Odvojite "malo" vremena i pogledajte ga.


 

Pročitajte više