Ovi glumci odbili su kultne uloge koje su drugima donijele slavu

Foto: Press

U SVIJETU filmova i TV serija mnogo toga ovisi o dobrom castingu, a neke nezaboravne uloge danas je nemoguće zamisliti s drugim glumcima.

Ipak, da su se neke stvari malo drukčije odigrale, danas bi nam vjerojatno bilo nezamislivo gledati bijelog Georgea Costanzu ili "tatu iz Malcolma" u seriji koja je proslavila Matthewa Brodericka.

Ovo su glumci koji su zamalo zaigrali neke od najpoznatijih TV uloga.

David Duchovny kao Danny, Joey ili Jesse (Full House)

Iako je danas u ovim ulogama teško zamisliti bilo koga osim ove trojice, David Duchovny jednom je prilikom otkrio da je bio na audiciji i da su u ponudi bile sve tri uloge. No, čovjek kojeg znamo kao agenta Muldera, a kasnije i kao Hanka Moodyja, na kraju je odbio ponudu.

Connie Britton kao Olivia Pope (Scandal)

Nakon što su prihvatili scenarij i odlučili snimiti seriju, čelnici ABC-ja Shondi Rhimes sugerirali su da bi se u glavnoj ulozi trebala pojaviti Connie Britton. Rhimes im je samo kratko odgovorila: "Bila bi to odlična uloga za Connie, ali Olivia je crnkinja."

Alex Borstein kao Sookie St. James (Gilmore Girls)

Mnogi je danas znaju prvenstveno po glasu koji posuđuje u animiranoj seriji "Family Guy", ali svojevremeno je izabrana za ulogu Sookie. Štoviše, čak je snimila i pilot epizodu, ali na kraju je morala odustati zbog ugovora koji je potpisala s MadTV.

Iwan Rheon kao Jon Snow (Game of Thrones)

Nakon što smo jednom vidjeli Rheona u ulozi sadističkog manijaka Ramseyja Boltona, vrlo ga je teško zamisliti u ulozi pravednog Jona Snowa, ali upravo je on bio jedan od kandidata za ulogu koja je na kraju pripala Kitu Harringtonu. No, Rheon je na kraju ipak dobio jednu od uloga.

Maggie Siff kao Peggy Olson (Mad Men)

Iako je na kraju završila u seriji, Maggie Siff isprva je željela ulogu Peggy. Što je vjerojatno i bolje jer Peggy nije seksi lik, a Maggie to definitivno jest.

Courteney Cox kao Rachel Green (Friends)

Nakon što su joj ponudili ulogu Rachel, Courteney je producentima priznala da bi ipak radije glumila Monicu. I imala je dobar osjećaj.

Alicia Silverstone kao Angela Chase (My So-Called Life)

Kada se birala uloga Angele Chase, Silverstone i Claire Danes jedine su dvije glumice pozvane na audiciju. Uloga je na kraju pripala Danes, ali teško je povjerovati da bi ishod mogao biti drukčiji jer Claire je odlična glumica, a Alicia Silverstone je i dalje "ona cura iz spota Aerosmitha".

Matthew Broderick/John Cusack kao Walter White (Breaking Bad)

Prije nego su je ponudili Bryanu Cranstonu, uloga Waltera Whitea prvo je ponuđena Brodericku i Johnu Cusacku, ali oni su je odbili. I koliko god se činilo suludim ulogu ponuditi bilo kome osim Cranstonu, treba biti realan i prisjetiti se da rečenica "dajmo ulogu tati iz Malcolma u sredini" ne zvuči ništa manje suludom.

Adam Scott kao Jim Halpert (The Office)

Adam Scott neprestano glumi ljigavce iako je u odličnoj "Parks & Rec" pokazao da može glumiti i simpatične likove. S druge strane, John Krasinski idealan je izbor za simpatičnog Jima Halperta iako ima i ciničnu stranu koja bi bila savršena za Scotta.

Katie Holmes kao Buffy Summer (Buffy the Vampire Slayer)

Prije nego je uloga pripala Sari Michelle Gellar, nezaboravna ubojica vampira zamalo je postala Katie Holmes. Točnije, bila je jedna od potencijalnih kandidatkinja.

Sonequa Martin-Green kao Michonne (The Walking Dead)

Martin-Green prijavila se za ulogu Michonne, ali producenti su uzeli u obzir njezin neupitni talent pa su je strpali u ulogu Sashe. Doduše, nije kul kao Michonne, ali daleko je od nebitne uloge.

Rob Lowe kao Derek Shepherd (Grey's Anatomy)

U ovo zapravo i nije toliko teško povjerovati jer je i Rob Lowe klasični slamatelj ženskih srdaca pa ga nije nemoguće zamisliti i u ulozi McDreamyja. Ipak, on je ulogu odbio i pojavio se u seriji "Dr. Vegas".

Michael Keaton kao Jack Shephard (Lost)

Lik Jack Shepherda isprva je trebao biti ubijen već u pilotu i Keaton je pristao na ovaj kratki angažman, ali čim je odlučeno da će Jack biti jedan od glavnih likova, slavni glumac povukao se iz projekta jer to bi bila prevelika obaveza.

Chris Rock kao George Costanza (Seinfeld)

Chris Rock, Danny DeVito i mnogi drugi glumci odbili su ulogu Georgea Constanze prije nego je pripala izvrsnom Jasonu Alexanderu koji je, unatoč kvaliteti ostalih kandidata, jedini George kojeg možemo zamisliti.

Jennifer Love Hewitt kao Robin Scherbatsky (How I Met Your Mother)

Prva kojoj su ponudili ulogu Robin bila je glumica Jennifer Love Hewitt, ali ona ju je odbila jer je prihvatila glavnu ulogu u "Šaptačici duhovima". Možda i bolje jer bi dekolte previše odvlačio pažnju.

Matt LeBlanc kao Phil Dunphy (Modern Family)

Iako će Matt LeBlanc zauvijek biti Joey iz "Prijatelja", svojevremeno su razmišljali o tome da ga angažiraju u ulozi Phila Dunphyja, ali glumac je ponudu odbio jer je znao da to nije uloga za njega.

Pročitajte više