Ovi glumci su zbog karijere promijenili ili skratili ime, neki su zbog toga požalili

Foto: Instagram/EPA

MNOGE holivudske zvijezde su se zbog slave i zvučnijeg imena odrekle svog pravog imena i prezimena te uzele umjetničko ime ili su svoje ime i prezime samo skratile. Često ih tako savjetuju i sami redatelji smatrajući da će neki pod drugim, možda zvučnijim imenom, više napredovati u karijeri. BuzzFeed je izdvojio nekoliko slavnih glumaca koji su zbog karijere skratili, promijenili ili anglicizirali svoje ime.

Oscar Isaac

Glumac koji je glavne uloge ostvario u humorističnoj drami U glavi Llewyna Davisa, kriminalističkoj drami Godina nasilja i znanstveno-fantastičnom trileru Ex Machina, u Hollywoodu se pojavio kao Óscar Isaac Hernández Estrada. Međutim, redatelji su zaključili da bi mu za njegove uloge bolje pristajalo samo Oscar Isaac pa je glumac skratio svoje ime.

Mindy Kaling

Kada se Vera Mindy Chokalingam počela baviti stand-upom, skratila je svoje ime u Mindy Kaling jer su voditelji humorističnih emisija navodno imali problema s izgovorom njezinog prezimena. 

Martin Sheen

Glumčevo pravo ime je Ramón Estévez. Nedavno je priznao da svoje dokumente nikad nije promijenio, na njima je ime pod kojim se rodio, a sada silno žali što je uopće uzimao umjetničko ime zbog karijere. "To je jedno od mojih žaljenja. Nikada službeno nisam promijenio ime. U mom rodnom listu još uvijek je Ramon Estévez", kazao je u razgovoru za Closer Weekly.

Rita Hayworth

Glumica Margarita Cansino djelovala je pod imenom Rita Cansino sve dok njezin prvi suprug Eddie Judson nije odlučio da zvuči "previše etnički" i uvjerio ju je da ga promijeni u Rita Hayworth.

Anita Page

Kada je Metro-Goldwyn-Mayer, američka filmska kompanija za proizvodnju i distribuciju filmova i televizijskog programa, potpisala ugovor sa zvijezdom nijemih filmova Anitom Pomares, promijenili su joj ime u Ann Page. Međutim, budući da je već postojala druga glumica s tim imenom, studio ju je ponovo preimenovao u Anitu Page.

Aaron Paul

Aaron Paul Sturtevant izbacio je svoje prezime jer je redateljima bilo teško za izgovoriti.

Theo James

Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis odlučio je glumiti pod imenom Theo James jer je Taptiklis "jedno od onih imena koje je teško izgovoriti".

Harry Morgan

Kad je Harry Bratsberg počeo glumiti, bio je pod pritiskom da promijeni svoje ime u Harry Morgan, međutim, zbog toga je kasnije požalio.

Brie Larson

Kad je imala devet godina, Brianne Desaulniers odabrala je umjetničko ime Brie Larson jer joj je "već bila muka od ljudi koji krivo izgovaraju njezino francusko prezime".

Steven Bauer 

Glumac rođen kao Esteban Ernesto Echevarría Samson prvo je radio pod imenom Rocky Echevarría, ali ga je kasnije promijenio u Steven Baue jer je mnogima teško bilo izgovoriti Echevarría.

Joan Crawford

Filmska glumica rođena kao Lucille Fay LeSueur je nakon potpisivanja ugovora s MGM-om promijenila ime u Joan Crawford. Naime, bilo je organizirano glasovanje na kojem je javnost odabrala umjetničko ime ove glumice.

Paul Wesley

Ovaj poljsko-američki glumac zamolio je dopuštenje svoje obitelji da ime Paweł Wasilewski promijeni u Paul Wesley jer je smatrao da je njegovo pravo ime teško za izgovor. 

James Roday

Glumac rođen kao James David Rodriguez uzeo je umjetničko ime James Roday zato što su ga na prve dvije audicije navodno upozorili da njegovo ime ne odgovara njegovoj boji kože. Međutim, 2020. odlučio je promijeniti svoje ime u James Roday Rodriguez. 

Pročitajte više