Ovi glumci zamalo su odustali od karijere, a onda im je jedna uloga promijenila život

Foto: Profimedia

U industriji zabave često se kaže da je "za uspjeh preko noći potrebno desetljeće" i ta tvrdnja ne može biti istinitija. Mnogi su se glumci godinama mučili, suočavajući se s odbijanjem, prije nego što su konačno doživjeli veliki uspjeh u karijeri.

Ljudi su to koji su bili na rubu odustajanja, da bi se dogodilo nešto neočekivano što im je zauvijek promijenilo karijeru. Bilo da se radilo o slučajnom susretu s casting direktorom, slučajnoj audiciji ili jednostavno o tome da su se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme, ovi glumci svoje snove uspjeli su pretvoriti u stvarnost, piše Buzzfeed.

Lily Gladstone

Lily Gladstone je bila na korak do prestanka bavljenja glumom kad je dobila e-mail od Martina Scorsesea koji se želio sastati s njom. "Samo se pitate hoće li to biti održivo. Tako sam izvadila svoju kreditnu karticu i prijavila se na tečaj analitike podataka", rekla je Gladstone za Hollywood Reporter. Ubrzo nakon sastanka dobila je jednu od glavnih uloga u Scorseseovom posljednjem filmu Killers of the Flower Moon.

Cara Jade Myers

Cara Jade Myers također je razmišljala o prestanku glume kako bi se usredotočila na svoju spisateljsku karijeru prije nego što je dobila sporednu ulogu u Killers of the Flower Moon. "Onda se vratila audicija za koju sam mislila da sam je izgubila 2019. godine. Nisam mogla vjerovati", napisala je u eseju za Backstage.

"Slijedio je povratni poziv, nakon čega je uslijedila audicija kod legendarnog redatelja. Zatim sam bila na Zoom sastanku s još četiri žene. Onda sam primila poziv: dobila sam posao. Voljela bih da se sjećam što je rekao nakon "čestitamo", ali ja sam previše plakala. Bilo je to dugo, teško putovanje, ali stigla sam do sljedećeg dijela svog putovanja", dodala je glumica.

Jacob Elordi

Jacob Elordi živio je u svom autu i imao je samo između 400 i 800 dolara na bankovnom računu nakon snimanja filmskog serijala The Kissing Booth. Planirao se vratiti kući u Australiju kako bi radio i oporavio se od Hollywooda, ali je na kraju dobio ulogu Natea Jacobsa u HBO-ovoj seriji Euphoria. "Imao sam veliku sreću, to je samo priča iz Los Angelesa", rekao je za GQ.

William Jackson Harper

Nakon godina muke s traženjem posla, William Jackson Harper nije dopuštao da mu kazalište i gluma više budu u središtu života. Shvatio je da ima snage za još jedan pilot i završio je na audiciji za ulogu Chidija Anagonyea u seriji The Good Place. Ulogu je dobio te ju je nastavio igrati četiri sezone, zaradivši pritom i nominaciju za nagradu Emmy.

Gal Gadot

Gal Gadot je rekla svom mužu da nije sigurna da je gluma za nju prije nego što je dobila ulogu koja ju je proslavila u filmu Wonder Woman.

"Ima toliko odbijanja u ovoj profesiji, i došlo je do točke u kojoj sam pomislila: 'Je li stvarno vrijedno toga?' Bili smo u L.A.-u na izletu i rekla sam mužu: 'Vidi, sada smo ovdje, ali odlazimo za dva tjedna... Ne znam hoćemo li ikada više doći. Ne znam želim li se baviti glumom.' A onda sam, tijekom ta dva tjedna, imala audiciju za Wonder Woman... Nije li ludo kako svijet, svemir, funkcionira?" rekla je za Access Hollywood.

Max Greenfield

Max Greenfield je imao problema s pronalaskom posla te je čak nazvao svog prijatelja Todda Millinera, koji je producirao seriju Hot in Cleveland, tražeći bilo kakav posao. Todd mu je rekao da izdrži još samo malo, a Max je zaključio da bi mogao ići na zadnjih nekoliko audicija koje su mu preostale. Jedna od njih bila je za ulogu Schmidta u New Girl. Greenfield je dobio ulogu, a Schmidta je u seriji nastavio glumiti idućih sedam sezona.

"Pomislio sam: 'Mislim da se više ne želim baviti ovime, audicijama i glumom.' Bilo je to previše za mene. Nazvao sam svog prijatelja Todda Millinera i rekao sam: 'Hej, čovječe, mogu li dobiti posao samo u uredu? Nemam drugih vještina. Ne mogu ništa raditi. Nemam se na što osloniti", rekao je u emisiji Live With Kelly and Ryan.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy obećala je samoj sebi da će se, ako ne uspije u Hollywoodu do svoje 30. godine, prebaciti na novu karijeru. Zatim je, samo nekoliko dana prije svog 30. rođendana, dobila poziv da je dobila ulogu Sookie St. James u seriji Gilmore Girls.

"Gilmore Girls su se prikazivale sedam godina. To je bio prvi put da sam se osjećala kao da mogu reći da sam glumica jer sam napustila poslove dadilje, napustila sam sve produkcijske poslove", rekla je Howardu Sternu. Nakon Gilmore Girls, nastavila je glumiti u Mike & Molly i nekoliko filmova, postavši jedno od najvećih komičarskih imena u Hollywoodu.

Monique Coleman

Monique Coleman bila je spremna odustati od svojih glumačkih snova točno u vrijeme kad su je pozvali za ulogu u High School Musical. "Prolazila sam kroz razdoblje, kroz koje prolazi mnogo glumaca, u kojem ste na rubu odustajanja jer jednostavno ne izgleda da će se slava dogoditi vama", rekla je za BuzzFeed.

Na kraju je glumila u sva tri High School Musical filma kao Taylor McKessie, a gostovala je glumeći samu sebe u Disneyjevoj seriji High School Musical: The Musical: The Series.

Joshua Bassett

Joshua Bassett prisjetio se kako je bio jako frustriran Hollywoodom nakon što se "stvarno približio" dobivanju uloga prije nego što je saznao da je netko drugi dobio posao. "Bila je to audicija za audicijom na kojoj sam se jako približavao ulogama, a razlog zašto ih nisam dobivao uvijek je bio smiješan. Ili je netko imao veću platformu na društvenim medijima ili neki smiješan razlog", rekao je za Access Hollywood.

"Postajao sam jako frustriran i sjećam se da sam rekao svom tati: 'Užitak glume je nestao. Više ne uživam u tome. To nije nešto što želim raditi.' A on je rekao: 'Otišao si tako daleko, zašto jednostavno ne pričekaš mjesec dana?' Složio sam se. Iako sam bio spreman dati otkaz tog dana." Oko mjesec dana kasnije, na audiciji je dobio ulogu Rickyja Bowena u High School Musical: The Musical: The Series.

Eric Stonestreet

Eric Stonestreet je razmišljao o tome da prestane glumiti i postane mesar. "Zapravo sam imao jedan od svojih najnižih trenutaka otprilike dva mjeseca prije nego što sam došao na audiciju za Modernu obitelj. Stvarno sam odlučivao hoću li ostati u tome, jer imam dovoljno pozornosti i casting direktori me poznaju, stvorio sam dovoljno toga u karijeri za sebe da bih vjerojatno mogao nastaviti s njom, ili se sada razilazim s glumom i pokrećem Stonestreet Meats ili što god sam htio učiniti?" rekao je u intervjuu 2017. godine.

Prijatelj ga je uvjerio da se još malo bavi glumom, a ubrzo nakon toga dobio je ulogu Cama Tuckera u Modernoj obitelji, koja mu je donijela nagradu Emmy.

Annie Murphy

Annie Murphy prisjetila se kako joj je život bio "prilično sumoran" prije nego što je dobila uspješnu ulogu u Schitt's Creeku. "Kuća mi je upravo izgorjela, imala sam otprilike 3 dolara na bankovnom računu... Nisam radila skoro dvije godine", rekla je glumica.

"Zatekla sam se kako plačem u Tihom oceanu, vrlo šmrkav plač, a svemir je rekao: 'Nemoj više to raditi! Ovo nije za tebe!' I dva dana kasnije, dobila sam audiciju za Schitt's Creek", dodala je, a na kraju je osvojila nagradu Emmy za svoju izvedbu u seriji.

KiKi Layne

KiKi Layne se osjećala jako obeshrabreno nakon što se preselila u Los Angeles i mučila se s pronalaskom posla pa je posudila nekoliko tarot karata od prijateljice u nadi da će joj dati neku vrstu smjernica što dalje učiniti.

"Zgrabila sam te karte, a ne znam ništa o tarotu, sve što sam znala je da su mnoge karte koje sam vidjela, koje sam izvlačila za sebe, bile karte koje je moj prijatelj izvukao za mene prije nekoliko mjeseci", rekla je Tamron Hallu.

"Upravo sam vidjela ponavljanje nekih od onih poruka koje sam dobila ranije tijekom godine, u kojima je pisalo da sam trebala biti ovdje. Trebala sam napraviti taj potez. I to je to", dodala je Layne, koja je samo dva tjedna kasnije dobila audiciju za ulogu u filmu If Beale Street Could Talk.

Hong Chau

Hong Chau je rekla da je skoro prestala glumiti nekoliko puta tijekom svoje karijere prije nego što je dobila ulogu u filmu Downsizing. "Toliko puta sam razmišljala o tome da prestanem jer ovo radim već 10 godina, a Downsizing je tek moj drugi film", rekla je za E! News.

"S vremena na vrijeme nešto bi se pojavilo što bi te zadržalo tamo još, otprilike, nekoliko mjeseci prije nego što ponovno poželiš prestati i srećom nisam prestala i ostala sam pri tome", dodala je Chau. Kasnije je dobila uloge u filmovima poput The Menu i The Whale, a potonji joj je donio i nominaciju za Oscara.

Rashida Jones

Rashida Jones ozbiljno se planirala vratiti u školu i ostaviti Hollywood iza sebe. "Rekla sam si: 'Odradit ću još nekoliko audicija, a onda ću puno ozbiljnije pogledati ovu prijavu za postdiplomski studij'", rekla je u razgovoru sa Samom Jonesom.

"U to sam vrijeme koproducirala film, a također sam razmišljala o povratku u školu, možda o diplomi javne politike ili prava ili poslovanja, a onda sam uzela pauzu", dodala je. Ubrzo nakon toga dobila je ulogu Karen Filippelli u seriji The Office, a zatim je glumila Ann Perkins u Parks and Recreation.

Laverne Cox

Laverne Cox se prisjetila kako se osjećala "opustošenom" nakon što je navršila 40 godina, a glumački snovi još uvijek se nisu ostvarili. Također je bila u velikim dugovima i razmišljala je o potpunom prestanku bavljenja glumom.

"Bila sam dužna za stanarinu i bila sam u raznoraznim dugovima, i zapravo sam namjeravala odustati od glume", rekla je Cox. Međutim, na kraju je dobila ulogu Sophije u Orange Is the New Black i postala prva otvoreno trans osoba koja je nominirana za Emmy.

Pročitajte više