Jeste li bili? Pronašli smo ljetne događaje koje morate obići s frendovima

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ljeto je uglavnom godišnje doba u kojem se planiraju godišnji odmori. Poslovne, životne i sve druge obaveze mogu nakratko stati, a ostaje pitanje kako kvalitetno iskoristiti ljetni odmor. Zato donosimo listu ljetnih događanja koje morate obići s frendovima i doživjeti ljeto punim plućima, bez obzira na to jeste li na moru ili ne.

Osim liste događaja, donosimo i nezaobilazne savjete za još bolji doživljaj i provod, i to po cijeloj Hrvatskoj, koja ovog ljeta u raznim krajevima nudi široku gastronomsku, glazbenu, ali i kulturnu ponudu. 

Ljeto kod Matoša

Traje do kraja srpnja, točnije 29.7. Ovaj mali festival već se tradicionalno ukorjenjuje u bogatu zagrebačku kartu ljetnih događaja. Tako u centru grada, odnosno Trgu braće Mažuranić vruće ljetne večeri mogu se uljepšati uz DJ setove, bendova, ukusnih zalogaja i osvježavajućih pića. A tik do HNK-a posjetitelji mogu uživati u programu još jednog odličnog festivala: LADO na Mažurancu.

Split park festival

Ako svoje ljeto vidite na moru, nemojte zaobići Split park festival koji traje sve do 23. srpnja. Bogati glazbeni programi i gastro ponuda idealna su kombinacija za dobar ljetni provod. Split park festival već godinama okuplja goste željne provoda iz svih krajeva svijeta, a i ove godine ponudio je bogat glazbeni program.

Nastupili su tako između ostalih i SongKillersi, Vesna Pisarović, Nipplepeople, a 21. srpnja očekuje se Psihomodo pop. Ulaz na ovu manifestaciju potpuno je besplatan. Festival nudi i takozvani photozone, odnosno zonu za najbolje fotografije za društvene mreže.

Ultra Europe 

Definitivno jedan od simbola ljetnih partija postao je Ultra Europe. Festival je to koji okuplja brojne poznate izvođače elektroničke glazbe, a na dva dana Split tako postane odredište turista iz svih krajeva svijeta. Ako već niste prošli, Ultra Europe trebala bi biti destinacija svakog partijanera barem jedno ljeto. Da je ovaj festival velika atrakcija, dokazuje i činjenica da ga prati velik broj medija, kako domaćih tako i stranih, a gotovo uvijek se traži karta više.

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Pula Film festival 

Dobro provedeno ljeto ne mora nužno podrazumijevati partije. Za kulturnjake, postoji bogata ponuda raznih evenata, od kojih je nezaobilazan svakako Pula Film festival. Već 71. godinu nudi pregršt domaćih i stranih filmova, a karakterizira ga pulska Arena, u kojoj se većina filmova izvodi pa je doživljaj još bolji. Osim u Areni, filmske projekcije odvijaju se i na brojnim drugim lokacijama širom Pule. Nema sumnje, za sve ljubitelje filmske umjetnosti, Istra je pravi izbor i ovog ljeta.  

24. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Osim filmske umjetnosti, u Istri možete posjetiti i kazališnu manifestaciju u malom mjestu Svetvinčenat, poznatije kao Savičenta. U tri dana, ovaj gradić postat će poprište brojnih svjetskih izvedbenih umjetnika, pa se tako može pronaći plesači iz Srbije, Italije, Austrije, Španjolske i Slovenije, te brojnih drugih.

Pravi je ovo izbor za one koji žele uživati u različitim plesovima, kroz koje se upoznaje kultura i dašak pojedine države. Osim plesa, Savičenta je poprište i neverbalnog kazališta, odnosno predstava fokusiranih isključivo na pokret i gestikulaciju.

Gdje god krenuli, imajte na umu ove stvari

Foto: Shutterstock 

Ako vas izbor destinacija i događaja nije motivirao, možda na umu imate svoju verziju savršenog ljeta. Ipak, gdje god krenuli, nemojte zaboraviti na osnovne stvari koje garantiraju dobar ljetni provod. Među prvima tu je osvježenje. Svi stručnjaci sugeriraju dovoljno tekućine, no pravi spoj okusa nudi Heineken®, koji je ponudio potpuno novo, Heineken® Silver pivo. 

Specifično i različito je po tome što se lagerira na temperaturi od -1 stupanj, što mu daje lagan okus s manje gorčine, a pritom su zadržani svi prepoznatljivi sastojci Heinekena. Poznata zelena etiketa dobila je novi tirkizni izgled što Heineken® Silver čini lakim za prepoznati.

Neće zauzeti puno prostora među stvarima, a bit će odličan suputnik tijekom vaših ljetnih avantura. S obzirom na visoke temperature, idealan je izbor budući da je lagan i neće vam stvarati naročitu težinu, a opet, bogat je prepoznatljivim okusom.

Osim svježine, važno je dobro isplanirati svoj ljetni odmor. Koju god manifestaciju odabrali, ništa nemojte prepustiti slučaju. Dobar plan učinit će ljeto potpunim, tako da vas ne dočekaju nikakve nepredviđene situacije. Jedina oprema koju za ljeto trebate je zaštita od sunca, Heineken® Silver i dobro društvo.  

Sadržaj donose Index i Heineken u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više