Ovo je 20 filmova koji su najviše zaradili od početka pandemije

Screenshot: YouTube

U SAD-u je do sada protiv koronavirusa cijepljeno gotovo 150 milijuna ljudi i život se polako vraća u normalu. Otvorene su pojedine kinodvorane, no Hollywood će se još dugo oporavljati od posljedica pandemije koja je prouzročila gotovo godinu dana bez kina i milijarde dolara izgubljene od prodaje ulaznica.

"U ranim fazama pandemije gledatelje su privlačili stari, klasični filmovi. Što se tiče novih naslova, obiteljski filmovi postali su dominantni", kaže analitičar Comscorea Paul Dergarabedian.

Iako 2021. vjerojatno neće dostići razinu posjećenosti kina kao prije covida, Dergarabedian se nada da će 2022. biti godina koja će pokazati postoji li potencijal za povratak na pretpandemijske razine prihoda od ulaznica i hoće li gledatelji još uvijek s nestrpljenjem čekati što će filmske kuće izbaciti.

U nastavku pogledajte 20 najboljih filmova s ​​najvećom zaradom u eri pandemije.

Na posljednjih pet mjesta nalaze se filmovi čija zarada ne prelazi 10 milijuna dolara. Promising Young Woman je film koji se nalazi na posljednjem mjestu i njegova zarada je šest milijuna dolara. Film Fatale je zaradio 6.3 milijuna, a prati ga Nobody sa 6.8 milijuna dolara zarade. Film Let Him Go nalazi se na 16. mjestu i zaradio je 9.4 milijuna dolara.

15. Come Play (10.5 milijuna dolara)

Come Play je američki horor iz 2020. godine koji je napisao i režirao Jacob Chase. U njemu glume Gillian Jacobs, John Gallagher Jr., Azhy Robertson i Winslow Fegley. Film prati roditelje osnovnoškolca s autizmom dok pokušavaju zaštititi svog mladog sina od Larryja, zloglasnog noćnog čudovišta koje lovi nevinu djecu.

14. Chaos Walking (11.5 milijuna dolara)

Chaos Walking američki je distopijski akcijski film iz 2021. godine koji je režirao Doug Liman prema scenariju Patricka Nessa i Christophera Forda. Zasnovan je na znanstveno-fantastičnoj trilogiji Chaos Walking, adaptirajući prvu knjigu Ness of Never Letting Go iz 2008. godine.

13. News of the World (12.6 milijuna dolara)

News of the World američki je dramski film iz 2020. godine čiji je scenarist i redatelj Paul Greengrass, a zasnovan je na istoimenom romanu Paulette Jiles iz 2016. godine. U glavnim ulogama su Tom Hanks i Helena Zengel.

12. Honest Thief (13.7 milijuna dolara)

Honest Thief je američki akcijski triler iz 2020. godine koji je režirao Mark Williams prema scenariju Williamsa i Stevea Allricha. U filmu glume Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos i Robert Patrick, a prati bivšeg pljačkaša banke koji se infiltrira u vlast.

11. The Marksman (14.8 milijuna dolara)

The Marksman je američki akcijski triler iz 2021. u režiji Roberta Lorenza. Radnja prati rančera i bivšeg marinca koji živi u pograničnom gradu u Arizoni i mora pomoći dječaku da pobjegne od meksičkog narkokartela. Glume Katheryn Winnick, Juan Pablo Raba i Teresa Ruiz.

10. The Little Things (14.9 milijuna dolara)

The Little Things je američki kriminalistički triler iz 2021. godine koji je napisao i režirao John Lee Hancock, a producirali Hancock i Mark Johnson. Radnja je smještena u Los Angeles 1990. godine i prati dva detektiva koji istražuju niz ubojstava, što ih dovodi do čudnog usamljenika koji je možda krivac.

9. Monster Hunter (15 milijuna dolara)

Monster Hunter je film iz 2020. godine koji je producirao, napisao i režirao Paul W. S. Anderson, a zasnovan je na istoimenoj seriji videoigara kompanije Capcom. U filmu glumi Andersonova supruga Milla Jovovich koja je peti put radila kao redateljica i glavna glumica.

8. Unhinged (19.8 milijuna dolara)

Unhinged je američki akcijski triler iz 2020. godine koji je režirao Derrick Borte prema scenariju Carla Ellswortha. U filmu glume Russell Crowe, Caren Pistorius, Gabriel Bateman, Jimmi Simpson i Austin P. McKenzie.

7. The War with Grandpa (21 milijun dolara)

The War with Grandpa je obiteljska komedija iz 2020. godine koju je režirao Tim Hill prema scenariju Toma J. Astlea i Matta Embera, prema istoimenom romanu Roberta Kimmela Smitha. U njemu glume Robert De Niro i Oakes Fegley s Umom Thurman, Robom Riggleom, Laurom Marano, Cheechom Marinom, Jane Seymour i Christopherom Walkenom. Film govori o dječaku koji je u šaljivom ratu sa svojim djedom.

6. The New Mutants (23.9 milijuna dolara)

The New Mutants je američki horor film o superherojima iz 2020. godine, zasnovan na istoimenom timu Marvel Comicsa, a distribuira ga 20th Century Studios. To je trinaesti i posljednji dio u filmskoj seriji X-Men.

5. Raya and the Last Dragon (28.7 milijuna dolara)

Ovo je američki računalno animirani fantastični akcijsko-avanturistički film iz 2021. godine u produkciji Walt Disney Picturesa i Walt Disney Animation Studiosa, a u distribuciji Walt Disney Studios Motion Picturesa. Kumandra je prosperitetna zemlja koju su uništili Druuni, zli duhovi koji se množe nakon što pretvore ljude u kamen. Zmajevi iz Kumandre iskoristili su preostalu magiju kako bi stvorili kuglu i odbili Druune te oživjeli sve, ali na kraju su se i sami kamenovali. Borba za moćnu kuglu podijelila je Kumandrine ljude na plemena.

4. Tom & Jerry (37.3 milijuna dolara)

Tom i Jerry je računalno animirana komedija zasnovana na likovima koje su stvorili William Hanna i Joseph Barbera. Omiljeni animirani likovi su se vratili i zabavniji su nego ikad.

3. Wonder Woman 1984 (45.9 milijuna)

Wonder Woman 1984 je američki film o superherojima iz 2020. godine, zasnovan na liku DC Comicsa Wonder Woman. To je nastavak Wonder Woman iz 2017. i deveti nastavak u DC Extended Universe. U glavnim ulogama su Gal Gadot, Kristen Wiig, Pedro Pascal i Chris Pine.

2. The Croods: A New Age (56 milijuna) 

The Croods je američki avanturistički film iz 2017. godine u produkciji DreamWorks Animationa, a u distribuciji 20th Century Foxa. Glasove su posudili Emma Stone, Ryan Reynolds i Nicolas Cage.

1. Tenet (58.2 milijuna)

Tenet je znanstveno-fantastični akcijski triler iz 2020. godine koji je napisao i režirao Christopher Nolan i producirao ga s Emmom Thomas. Agent CIA-e, Protagonist, sudjeluje u operaciji izvlačenja iz kijevske operne kuće. Nakon što je zaplijenio artefakt, plaćenici zarobljavaju glavnog junaka. Muče ga i natjeraju da uzme cijanid. Budi se kad sazna da je cijanid test odanosti; njegov je tim ubijen, a artefakt izgubljen.

Pročitajte više