Ovo je Krešo, najbolji mladi zidar u Hrvatskoj

Screenshot: HRT

KREŠO GUDIĆ iz Križevaca najbolji je mladi zidar u Hrvatskoj. Krešo je ovogodišnji dobitnik nagrade Šegrt Hlapić za najboljeg učenika obrtničke škole, a osvojio je i prvo mjesto na nacionalnom natjecanju u zidarstvu. 

"Treba imati točnost, preciznost, mirnu ruku za raditi i to je to", naglasio je za HRT skromno ovaj donedavni učenik Srednje škole iz Križevaca koja je i prošle godine imala najboljeg učenika obrtnika u zemlji. Sve što je naučio u školi Krešo će uskoro primijeniti i na gradilištu tvrtke koja ga je stipendirala, trenutno očekuje poziv za posao.

NAJBOLJI MLADI ZIDAR

Upoznajte Krešu Gudića - najboljeg mladog zidara u Hrvatskoj. #RegionalniDnevnik

Objavljuje HRT Vijesti u Subota, 15. srpnja 2023.

"Kad se bliži kraj godine, uvijek naši lokalni obrtnici i tvrtke zovu, pitaju imaš li kojeg da je završio. Trebaju radnu snagu", govori Krešin mentor Zoran Kuharović.

"Bez ovog dijela privrede nema ništa - ako se zanimanje zidar na tržištu isplati, ako mogu ljudi od toga dobro živjeti, radije će se upisati u tu školu", dodala je Gordana Juran-Ratković, ravnateljica Srednje škole Ivan Seljanec u kojoj su danas veoma ponosni na mladog Krešu.

Inače, Krešo ima još petero braće, a jedan od njih je krenuo njegovim stopama pa će od jeseni i on biti učenik Srednje obrtničke škole.

Pročitajte više