Ovo je Madison, prva aktivna časnica Zračnih snaga koja se natječe za Miss Amerike

Foto: Profimedia/Instagram

Madison Marsh (22), trenutna Miss Colorada, ući će u povijest ovog vikenda kao prva aktivna časnica Zračnih snaga koja se bori za titulu Miss Amerike. 

"Sjajno je iskustvo spojiti najdraže dijelove mog života i nadati se da će zbog toga drugi shvatiti da se ne trebaju ograničavati. Osjećam da mi izbori ljepote, posebno pobjeda na izboru za Miss Colorada, pomaže da pomognem drugim ljudima da se osjećaju ugodnije tražeći ono što im najviše znači", rekla je za SWNS. 

Ovog vikenda je natjecanje

Ona će se pridružiti 49 drugih natjecateljica u Floridi 13. i 14. siječnja. S pripremama za izbor za Miss krenula je dok je pohađala magisterij javne politike na Harvard Kennedy School. Do titule Miss Colorada došla je svega nekoliko dana prije nego je diplomirala fiziku na Zračnoj akademiji.

"Meni je to super jer moram ostati u fizičkoj formi i u teretani za vojsku, tako da se to već poklapa s treninzima za natjecanje", rekla je.

Otkrila o čemu će podizati svijest ako postane Miss Amerike

Otkrila je i kako se osjećala kad je postala Miss Colorada. "Bilo je vrlo nadrealno. Vjerujem da sam prva aktivna časnica iz bilo kojeg ogranka koja se predstavlja na Miss Amerike", rekla je.

Ako postane Miss Amerike, Marsh je naglasila da će nastaviti koristiti svoju platformu za razgovor s mladim djevojkama o služenju u vojsci i za razbijanje stereotipa o ženama u vojsci. Također, želi podići svijest i započeti istraživanje o raku, s obzirom na to da joj je majka preminula od raka gušterače. 

"Pred kraj mog školovanja na Zračnoj akademiji počela sam shvaćati da sam strastvena u vezi istraživanja raka i politike. Sada pokušavam poduzeti sljedeći korak i iskoristiti svoje znanje stečeno u Harvard Kennedy School", rekla je.

Pročitajte više