Ovo je najbolji filmski lik svih vremena, moglo bi vas iznenaditi tko je u topu 10

Foto: Press

FORREST GUMP najbolji je filmski lik svih vremena, barem sudeći prema više od 1,1 milijuna glasova ljubitelja filma koji su sudjelovali u anketi portala Ranker.com.

Ljestvica portala koji voli rangirati stvari uključuje izvedbe nekih od najvećih glumaca svih vremena u kultnim filmovima, epskim dramama, komedijama, akcijskim i superherojskim filmovima te mnogim drugim filmskim žanrovima.

Najviše glasova na ljestvici koja je još uvijek otvorena dobio je Forrest Gump, protagonist filmske adaptacije istoimenog romana Winstona Grooma iz 1986. godine. Film Roberta Zemeckisa iz 1994. smatra se klasikom suvremene filmografije, a komična drama koja obiluje cijelim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Hanksa pretvorila je u jednog od najvoljenijih glumaca na svijetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju, pogotovo onaj s bombonijerom koji mnogi već smatraju i klišejem.

Na drugom mjestu Rankerove ljestvice našao se Woody, kauboj iz Priče o igračkama, dok je na trećem mjestu T-800, robot kojeg je kultno utjelovio Arnold Schwarzenegger. U topu 5 još su Dumbledore iz Harryja Pottera i R2D2 iz Star Warsa. Najboljih 20 likova svih vremena prema toj ljestvici možete vidjeti ispod dok cijelu ljestvicu, kao i glasati za svoje omiljene likove, možete ovdje.

Posjetitelji Rankera ranije su birali najkul glumce svih vremenanajbolju seriju svih vremena, najvećeg filmskog zlikovca svih vremena, a glasalo se, između ostalog, i o čokoladicama.

Pročitajte više