Ovo je najemotivnija fotografija nastala nakon razornog potresa prošle godine

Foto: Luka Šangulin/Index

FOTOGRAFIJA Tome Suknaića i njegovog konja nastala u selu Majske Poljane nakon razornog potresa koji se dogodio na današnji dan prošle godine jedna je od najemotivnijih fotografija ove tragedije. Ta je fotografija obišla cijelu Hrvatsku.

Tomo je iz ruševina na svom imanju u Majskim Poljanama spasio mačku, psa i svog voljenog konja. Na fotografiji koja slama srca Tomo mazi svog konja, dok su oko njih ruševine. 

Tomo je tada ispričao da je izbjeglica iz Bosne i da je drugi put u životu ostao bez svega, no ne želi otići jer osim ovog konja u blizini ima još životinja. Prošle godine za Index je ispričao da su životinje bile pod stresom.

 

"Baš sam pričao s veterinarom oko toga, kaže da je moguće to. Vidim da kobile imaju sijena, imaju žita, ali samo pomalo kopne. Stres je učinio svoje. Dečki rade... Dobro je, živa je glava, bit će dobro", rekao nam je Tomo.

Jedan konj mu je, na veliku žalost, uginuo. 

"Javljaju se ljudi, kažu: 'Ne brini se Tomo, nabavit ćemo grlo.' Ali meni je žao ovoga što sam ja odgojio, naviklo se na mene. No, eto, valjda je tako moralo biti", zaključio je.

Među 15 živih konja koji su mu ostali bio je i Zekan, konj s fotografije koja je dirnula mnoge. Tada je Tomo rekao da je Zekan kod prijatelja nedaleko od Kostajnice. Nakon što je fotografija sa Zekanom objavljena u medijima, javili su mu se, kaže, ljudi iz Italije, Slovenije, Bosne...

Pročitajte više