Ovo je nekad bio stari rudnik boksita kod Zadra. Sad izgleda nadrealno

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

U sklopu prezentacijskog centra običaja, kulture i podneblja podvelebitskog kraja te kušaonice vina Morlacco otvoren je i degustacijsko-prezentacijski centar prigodnog naziva Bura.

Morlacco se nalazi kod Jasenica, u Zadarskoj županiji i smješten je u starom rudniku boksita te u popratnim zgradama gdje su nekad bili uredi, laboratorij za istraživanje kvalitete boksita te hale za strojeve. Taj prostor je pretvoren u turističku atrakciju, posađena je lavanda, a posjetitelji mogu sjediti u nadrealnom okruženju s pogledom na vrleti Velebita. U degustacijskom centru Bura posjetitelji će moći uživati u domaćim, lokalnim proizvodima.

"Hvala svima koji ste Praznik rada odlučili provesti s nama, podno Velebita u jedinstvenom muzeju koji slavi i njeguje sve domaće proizvode nastale zbog djelovanja posebnog vjetra - bure, koja je baš u ovom području iznimno jaka. Jednosatne ture za naš novi 'Muzej pod vedrim nebom' možete bukirati od danas i doživjeti jedinstveno iskustvo koje će oživjeti duh Dalmacije kroz tematski uređene prostorije i informativno degustacijski centar inspiriran dalmatinskim nasljeđem...", poručili su na stranici Morlacca.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Pročitajte više