Ovo je pet najupečatljivijih trenutaka s ovogodišnje dodjele Zlatnog globusa

Screenshot/Foto: NBC/Profimedia

NA OVOGODIŠNJOJ dodjeli Zlatnih globusa glavne nagrade su odnijeli mlada "Elvisova" zvijezda Austin Butler i veteranska glumica Michelle Yeoh, no oni nisu bili jedini koji su privukli pažnju medija i javnosti. U nastavku teksta možete pronaći pet najupečatljivijih trenutaka koji su obilježili noć u Los Angelesu.

Govor Jennifer Coolidge 

Jennifer Coolidge ukrala je show na 80. dodjeli Zlatnih globusa. Zvijezda serije Bijeli lotos održala je jedan od najdužih, ali i najzabavnijih uvodnih govora prije dodjele nagrada. Coolidge je govorila o svojim strahovima od spoticanja o svoje riječi te se našalila da joj je netko predložio da obuje kroksice i više pazi na teleprompter.

"Suze Mikea Whitea kada ga je Jennifer Coolidge nazvala dobrim čovjekom jedan su od najboljih televizijskih trenutaka koje sam vidjela", "Jennifer Coolidge je jebena inspiracija, ima 61 godinu i 100 posto je posvećena sebi. Legenda", samo su neke od reakcija na Twitteru na govor.

Humor Jerroda Carmichaela

Komičar i voditelj ceremonije Zlatnog globusa Jerrod Carmichael otvorio je dodjelu šalom na račun organizatora, Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA). "Reći ću vam zašto sam ovdje, ja sam ovdje zato što sam crnac", izjavio je Carmichael u uvodu.

Ovo je bila prva dodjela Zlatnih globusa otkako je HFPA 2020. godine prozvana za nedostatak raznolikosti i neetične financijske prakse. "Zlatni globusi se prošle godine nisu održali i ne želim reći da je ovo rasistička organizacija, ali u njoj nije bilo niti jednog crnca sve dok George Floyd nije umro. Eto, imate informaciju i mislite si sad što hoćete", poručio je Carmichael.

U nastavku večeri imao je još nekoliko šala, a jedna od najupečatljivijih bila je ona o Tomu Cruiseu i njegovoj scijentološkoj crkvi. Cruise je 2021. godine demonstrativno vratio svoja tri kipića koja je osvojio ranije, baš zbog kritika da u organizaciji nedostaje raznolikosti. U jednom trenutku komičar je izašao na pozornicu noseći tri kipića Zlatnog globusa i započeo je šalu o Cruiseu.

"Hej, ljudi, našao sam kipiće Zlatnog globusa iza pozornice, to su ona tri koja je Cruise vratio. Možda sam samo voditelj, ali imam ideju. Možda da odnesemo ova tri kipića i damo ih u zamjenu za siguran povratak Shelly Miscavige", izjavio je aludirajući na to da je Shelly, inače supruga Davida Miscavigea, lidera scijentološke crkve, nestala 2007. godine i da je do danas nitko nije vidio.

Ovacije za Michaele Jaé Rodriguez

Michaele Jaé Rodriguez dobila je ovacije jer je postala prva transrodna glumica koja je osvojila Zlatni globus. Ryan Murphy usmjerio je svjetla reflektora na Michaele koja je osvojila nagradu prošle godine, ali tada nije dobila pozornost s obzirom na to da ceremoniju nije prenosila televizija.

Povijesna pobjeda Indije

Pjesma M. M. Keeravanija, Naatu Naatu, iz filma na teluškom jeziku RRR, nadmašila je hitove pop zvijezda Taylor Swift, Lady Gage i Rihanne, osvojivši nagradu za najbolju originalnu pjesmu. Ovo je prvi put u povijesti da je netko iz Indije osvojio Zlatni globus, zbog čega su slavili mnogi Indijci.

Eddie Murphy sprdao Willa Smitha zbog šamara

Glumac i komičar Eddie Murphy udijelio je savjet svim komičarima dok je primao nagradu Cecil B. DeMille na dodjeli Zlatnih globusa. A taj savjet glasi: "Ne pričajte o ženi Willa Smitha." Svojom se šalom osvrnuo na incident na prošlogodišnjim Oscarima kada je, nakon šale o Jadi Pinkett Smith, Will Smith ošamario Chrisa Rocka.

Pročitajte više