Ovo je priča o Baki Prasetu, youtuberu protiv kojeg su tisuće Srba potpisale peticiju

Foto: Instagram

BOGDAN ILIĆ, poznatiji kao Baka Prase, u petak je završio na saslušanju zbog smrti 21-godišnje gejmerice, influencerice i youtuberice Kristine Đukić. Protiv njega je u Srbiji pokrenuta peticija kojom mu se želi zabraniti objavljivanje videa na YouTubeu.

Bogdan je srpski youtuber koji, prema američkoj web stranici Social Blade, koja prati statistiku društvenih medija, godišnje zarađuje 162 tisuće eura. Prema njima, Baka Prase je jedan od najuspješnijih youtubera u regiji. Trenutno na YouTubeu ima 1.98 milijuna pretplatnika. 

Na svojem kanalu objavljuje kontroverzne sadržaje, a često snima i sa svojom djevojkom Anjom Blagojević, koja mu primjerice dopušta da je Bogdan u videima udara po goloj stražnjici. Sličan sadržaj objavljuju i na Instagramu, gdje Bogdana prati milijun ljudi.

Baka Prase prvi video na YouTubeu objavio je prije pet godina. Najprije je snimao videosnimke vezane za videoigru League of Legends, a kasnije je krenuo objavljivati i glazbene uratke i komentirati tuđi sadržaj na YouTubeu. Zbog toga se posvađao s mnogima u regiji, a upravo su mu uvrede i agresivnost donijele veliku popularnost. Bogdan je kasnije počeo sudjelovati i u običnim televizijskim programima. Dok je igrao LoL, njegov nadimak je bio Pepa Prase, a kasnije ga je promijenio u Baka Prase te je tako ostalo. 

Ovaj youtuber rođen je 1996. godine u Vranju, a danas živi i radi u Beogradu. Srpski mediji pišu da je odmalena bio zainteresiran za gejming pa je uz glazbenu školu u Beogradu posjećivao igraonice s društvom kako bi igrao igrice. Njegovi roditelji navodno nisu imali nade da će uspjeti u svom poslu pa su forsirali glazbenu akademiju. Međutim, s vremenom je Bogdan počeo zarađivati od svojih videa te su mu pustili da radi ono u čemu uživa.

Podsjećamo, Baka Prase je prije nekoliko dana na svom YouTube kanalu objavio video u kojemu je govorio o odnosu s influencericom koja je tragično preminula prošlog tjedna.

"Sada svi pišu da sam ja ubojica, da sam odgovoran za smrt djeteta, jer sam je prozivao i jer smo bili u drami. Svi su odmah uprli prstom u mene. Bili smo posvađani, ali je to bilo prije dvije godine. Naravno da joj je bilo loše i da su je mrzili kada sam je ja prozivao, ali to se sve završilo. Ona je prešla preko toga i zaboravila na sve te je nastavila snimati videa. Želim da ljudi znaju da smo se mi rastali kao prijatelji", rekao je u obraćanju Baka Prase.

Pročitajte više