Ovo je razlog zbog kojeg nikada nećete vidjeti bradavice na Instagramu

Foto: Instagram

KAKO bi ukazala na dvostruke standarde, umjetnica Lina Esco još je prošle godine pokrenula hashtag #FreeTheNipple koji je osvojio mnoge društvene mreže, ali ne i Instagram.

Popularna društvena mreža odlučno je rekla NE golim grudima, pa i kada nije riječ o pornografskom sadržaju. Objašnjenje je stiglo od samog direktora Instagrama Kevina Systroma koji kaže kako je glavni "krivac" za taj cenzorski potez zapravo Apple.

Kako biste mogli koristiti Appleove aplikacije, morate prihvatiti njihova pravila korištenja koja brane golotinju. Osim ako se ne radi o posebnoj aplikaciji koja je namijenjena za odrasle. Na taj način, Instagram je dostupan svim korisnicima, a Systrom ističe i to da je Instagram platforma kojom se ističe "umjetnička sloboda". No, i u tom slučaju postoje izuzeci od pravila.


Tako se na Instagramu toleriraju fotografije žena kako doje svoju djecu, kao i fotografije na kojim žene dijele svoje fotografije nakon mastektomije. No sve ostalo što se tiče pokazivanja bradavica, zapravo je zabranjeno i kosi se s pravilima. Centuru su i osobno doživjele svjetske zvijezde poput manekenke Naomi Campbel, Care Delavigne i Miley Cyrus, a svi se sjećaju i slučaja kada je pjevačici Rihanni cijeli profil bio u blokadi zbog kršenja pravila.


Instagram je jasno rekao ne prvenstveno kako bi zaštitio svoju mnogobrojnu tinejdžersku publiku, no zato druge društvene mreže poput Twittera ili Snapchata nemaju nikakvih problema s tim. Živio Internet!

 

 

Pročitajte više