Ovo je trenutno najbolje ocijenjena igra za konzole nove generacije

Foto: Press

IAKO PlayStation već ima dovoljan broj ekskluziva koje pokazuju svu snagu nove konzole, na mjesto najbolje ocijenjenih (i za PS 5 i za Xbox Series X) zasjela je igra koja se pojavila još prošle godine, ali tek je nedavno dobila verziju za nove konzole.

Riječ je o "Hades", videoigri malog studija Supregiant Games koja je oduševila kritiku i igrače, a mnogi su je proglasili i jednom od najboljih igara prošle godine. Trenutno na Metacriticu ima ocjenu 94 za Xbox i 93 za PS5.

Nezavisni "roguelike" naslov najbolje je opisati kao moderniziranu i daleko duhovitiju verziju kultnog Diabla u kojoj, umjesto da idete sve dublje u podzemlje, iz podzemlja (točnije, Hada) pokušavate izaći.

Budući da su obje nove konzole dobile preko stotine novih i osvježenih starijih naslova, ovo je ogromno dostignuće za mali studio koji je i prije oduševljavao, ali ovog puta nadjačao je neke velike i budžetski daleko jače naslove kao što su Demon's Souls, Borderlands 3, Oti and the Will of the Wisps i Microsoft Flight Simulator.

U isto vrijeme, igra nije najbolje ocijenjena igra za PC i Nintendo Switch. PC-jem vlada izvrsni Disco Elysium: The Final Cut (97), a na Switchu je najbolje ocijenjen The House in Fata Morgana - Dreams of the Revenants Edition (98). Točnije, Hades je peti, iza The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey i Divinity: Original Sin II: Definitive Edition.

Pročitajte više