Tko je Theo James, zvijezda trenutno najgledanije serije na Netflixu? Zaludio je žene

Foto: Profimedia

NA NETFLIX je 7. ožujka stigla akcijska serija Gospoda (The Gentlemen) i odmah postala najgledanija na toj platformi i u svijetu i u Hrvatskoj. Serija na kojoj je radio Guy Ritchie je spin-off Ritchiejevog istoimenog hit-filma iz 2019. godine. Glavna uloga pripala je glumcu Theu Jamesu.

Theo James, pravog imena Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis, ima 39 godina. Rođen je u High Wycombeu u Velikoj Britaniji, a ima grčko i škotsko podrijetlo. Otac Philip Taptiklis mu je poslovni savjetnik grčkog podrijetla, a majka Jane ima škotske korijene. 

Odrastao je u Askettu, gradiću u Engleskoj, a glumačko znanje stekao je u dramskoj školi Bristol Old Vic Theatre School. Zbog javne karijere počeo je koristiti skraćenu verziju svoga imena. 

"Prezime Taptiklis je nekima jako teško izgovoriti. James je moje srednje ime, a izabrao sam ga za prezime zbog iznimne povezanosti s jednim članom obitelji", rekao je glumac ranije. 

Glumio u trilogiji Različita i seriji Bijeli lotos

Glumom se bavi posljednjih 14 godina. Glumio je u poznatoj seriji Downton Abbey, no proslavio se ulogom u filmu Različita (Divergent) iz 2014. te u nastavcima Različita: Pobunjena te Različita: Odana. 

Shailene Woodley i Theo James u filmu Različita: Odana

Neki ga se vjerojatno sjećaju i po ulozi Camerona Sullivana u drugoj sezoni serije Bijeli lotos (The White Lotus). Glumio je samouvjerenog i lukavog investicijskog menadžera, a zbog osobnosti njegova lika postao je gledateljima jedan od omraženijih u toj sezoni. No tom ulogom zaradio je nominaciju za Emmy za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji.

Iako je očigledno uspješan u glumačkoj karijeri, prvotno se želio baviti glazbom. "Glazba je bila moj san. Mogu pjevati, ali sam jednostavno loš s instrumentima. Ipak, volio bih u životu odigrati neku ulogu glazbenika", rekao je.

Theo James oduševio je gledatelje

Žene i muškarci diljem svijeta oduševljeni su Theom. Zgodni Britanac privukao je veliku pozornost i otkako je izašla serija The Gentlemen, društvene mreže prepune su komentara. 

Sorry dečki i cure, Theo je oženjen

Theovo srce osvojila je irska glumica Ruth Kearney. Par se upoznao dok su zajedno pohađali Bristol Old Vic Theatre School i tada su se zaljubili. U braku su od 2018., no ne vole često govoriti o svom privatnom životu.

"Mi smo jako dugo zajedno jer smo započeli vezu kada smo bili na početku naših karijera. To može biti teško ponekad, ali nekada to i osnaži odnos", kratko je prije nekoliko godina rekao Theo. Par ima dvoje djece. Kći su dobili u kolovozu 2021., a sina u rujnu prošle godine. 

Ruth nije toliko poznata koliko njen suprug, a gledatelji su je mogli vidjeti u serijama Flaked, Sanditon i Get Shorty. U seriji Sanditon Theo i ona glumili su zajedno. Serija je inspirirana nedovršenim romanom Jane Austen. James je utjelovio jednog od glavnih likova - Sidneyja Pakera, dok je Ruth igrala bogatu nasljednicu Elizu Campion s kojom se Sidney na kraju i vjenča u seriji.

O seriji The Gentlemen 

Osim Jamesa, u seriji glume Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Vinnie Jones, Giancarlo Esposito i Ray Winstone.

Theo James je u seriji utjelovio mladog aristokrata Eddieja Halsteada, koji je nakon smrti svog oca naslijedio veliko obiteljsko imanje. Eddie ubrzo doznaje da se na imanju nalazi farma marihuane te da je njegova obitelj upala u ralje kriminala. Iako na prvu želi pobjeći od svijeta kriminala, Eddieja zavede moć koju donosi carstvo marihuane.

 

Serija je naišla na pozitivne reakcije gledatelja. Ocijenili su je s 8.4/10 na IMDb-ju. James je toliko oduševio neke obožavatelje da pišu kako bi ga voljeli vidjeti u ulozi Jamesa Bonda.

Pročitajte više