Ovo mjesto u Istri ne smijete zaobići, tu se nalazi pravi užitak

Foto: Trapan PR

Koliko ste nezaboravnih uspomena stvorili uz čašu dobrog vina?

Nije tajna da vino povezuje ljude i stvara uspomene kojih se uvijek rado sjećamo. Čaša dobrog, elegantnog vina bit će tražena i ovog ljeta. Stoga, želite li stvarati nove uspomene i uživati u vinima s posebnom mediteranskom notom, potražite ih, a gdje drugdje, nego u Istri.

Vinska rapsodija stvorena iz srca

Na jugu Istre, u mjestu Šišan, smjestila se vinarija Trapan.

Da se radi o posebnoj obiteljskoj vinariji koja prkosi tradiciji dalo se naslutiti od samog početka.

Iz vinarije poručuju kako su vjerujući u uspjeh svoje misije i dajući sebe u cijeli proces proizvodnje pronašli pravi put prema stvaranju prepoznatljivog proizvoda. 

Da su uspjeli u tome pokazuju i razna priznanja i visoke ocjene na međunarodnim natjecanjima i sajmovima koje je vinarija dobila, a ove je godine upravo vinarija Trapan vlasnik zlatne medalje Portoroža za svoju malvaziju Istraditional.

Koristeći sav potencijal autohtonih sorti u vinariji su stvorena vina suvremenog karaktera.

Wine Station – mjesto užitka

Za posjetitelje vinarije pripremljen je Wine Station gdje mogu i ove sezone uživati degustirajući vrhunska vina. Provjerili smo hoće li ove sezone i restoran otvoriti svoja vrata.

''Vinarija je otvorila svoja vrata svima koji žele degustirati vina, ali još uvijek nismo otvorili restoranski dio. Više smo se orijentirali na degustacije vina i ulja uz istarske delicije. Makar je Hrvatska korona free država, sezona nije ni približno dobra kao što je to bilo prijašnjih godina. No to je ipak tek početak, a mi smo kao i uvijek veliki optimisti'', otkrio nam je Bruno Trapan, vlasnik vinarije.

Prateći trendove, vinarija Trapan je odlučila pokrenuti webshop za one koji ne mogu doći do njihovih vina kroz redovnu distribuciju ili nisu u mogućnosti doći u vinariju.

Stoga, želite li svoje ljetne večeri obogatiti renomiranim vinima, naručiti ih možete ovdje.

U kojem vinu guštati?

Ako ste u nedoumici kojim vinom se počastiti, ne brinite, pobrinuli smo se i za to i pitali gospodina Trapana što preporučuje budući da je ponuda jako bogata.

''Teško je preporučiti nešto napamet, budući da ne znam što volite i u kojim trenucima najviše uživate u vinu. Svakako bih preporučio svima koji vole razne mesne delicije da probaju naš Revolution. To je jedno odlično vino koje se sviđa jednako i ženskoj i muškoj populaciji, a spojiti ga možemo uz puno, puno toga… osim uz Coca Colu. Za neke posebne prilike tu je The One. O njemu nemam što puno pričati, samo ime govori za sebe sve. Jačina terana u ovom vinu je ublažena sa svježinom syraha. Ovo vino jedino mora malo prodisati. Jako je važno da se boca ovog vina otvori barem pola sata prije serviranja jer će se tek tada moći osjetiti njegov puni potencijal'', savjetuje Bruno Trapan te nadodaje kako ljubiteljima bijelih vina preporučuje Istraditional.

''Sad je na tržištu berba 2015. koja je više nego vrhunska. I ovdje nam ime sve govori - tradicionalno istarski način. Kako ja kažem kod nas na degustacijama - to je kako su radili naši stari, samo bolje.''

Iz vinarije poručuju i kako u pripremi imaju dva nova vrhunska vina, a dvije nove etikete koje ih krase su djela vrhunskih dizajnera. O ovome su dosta tajanstveni pa ćemo morati pričekati kako bismo vidjeli koju je vinsku inovaciju ovaj put pripremila vinarija Trapan.

Sadržaj donosi Index u suradnji s vinarijom Trapan te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više