Ovo pitanje nisu znali ni natjecatelj ni znalci, točan odgovor iznenadio i Tarika

Screenshot: HRT

PRVI natjecatelj u jučerašnjoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš? bio je student medicine Toni Matijević iz Splita. Prvi džoker iskoristio je na pitanju za 4000 kuna, koje je glasilo: "Sekvenciranjem genoma kojih se životinja genetičari bave u sklopu znanstvenog projekta '99 života'?"

Ponuđeni odgovori su bili mačke, psi, konji i hrčci. Nakon džokera pola-pola izbačeni su konji i hrčci, nakon čega je Toni točno odgovorio da je riječ o mačkama. Toni je ponovno zapeo na pitanju za 8000 kuna, koje je glasilo: "Koji književni junak još uvijek nije zaživio na filmskom platnu?" Ponuđeni odgovori su bili: Đuka Begović, Melkior Tresić, Filip Latinovicz i Siniša Mesnjak.

Toni je tada zatražio pomoć znalaca. Josip mu je sugerirao da je točan odgovor Siniša Mesnjak, ali da nije sasvim siguran. Toni ga je poslušao i to ponudio kao konačan odgovor, no točan je bio Filip Latinovicz, što je iznenadilo i natjecatelja te voditelja Tarika Filipovića.

"Ljudi moji, svi zajedno smo otišli u ništa", rekao je Tarik. 

"Je li moguće da smo svi Filipa Latinovicza tako ekranizirali a da nije zaživio na filmskom platnu? I dalje bih se zakleo da je, ali nije", dodao je Tarik, a Filip je otišao kući s tisuću kuna.

U jučerašnjoj epizodi uspješan je bio Dominik Hrestak, prevoditelj s engleskog i ruskog koji radi u školi stranih jezika. Kući je odnio 125 tisuća kuna nakon što je odustao na 13. pitanju, koje je glasilo: "U kojem članku Sjevernoatlantskog ugovora stoji da se oružani napad na jednu članicu Saveza smatra napadom na sve članice?"

Pročitajte više