Ovo su najbolje fajterske igre za vaš mobitel

Screenshot: YouTube

BORILAČKE igre imaju dugu i bogatu povijest: svoj su put započele davne 1976. godine kad se pojavio Heavyweight Champ. Dominirale su arkadnim igrama tijekom 1980-ih prije svega zbog raznih karate naslova kao što je bio Karate Champ ili The Way of the Exploding Fist i bile su popularan način za natjecanje među prijateljima.

Street Fighter je donio malu revoluciju sa specijalnim napadima, od kojih je svaki igrač imao sebi svojstven. Tijekom '90-ih primarni naslovi na konzolama često su bili baš borilački: Tekken je doživio bezbroj reinkarnacija, dok je Mortal Kombat bio inspiracija za filmove i serije.

Praktičnosti radi, ljudi takvu vrstu zabave sve više traže na mobitelima i može se reći kako ih je više no ikad; Android Central probrao je nekoliko najupečatljivijih.

The King of Fighters '97

Već po godini iz naslova pretpostavljate - i u pravu ste - da The King of Fighters ima dugu povijest. Počela je svoj put još kao arkadna igra i do danas odoljela oštrom zubu vremena.

Imate priliku birati između 34 različita lika (zanimljivo, to je ista ona ekipa iz originala) i zaigrati što protiv umjetne inteligencije, što protiv prijatelja ukoliko se povežete Bluetoothom. Kad smo već kod povezivosti, The King of Fighters podržava Bluetooth kontrolere, pa jednog svakako preporučamo - uvelike ćete povećati igrivost.

Platforme: iOS, Android

Mortal Kombat X

Tko zna koji po redu nastavak donosi iste likove iz prethodnih iteracija, uz šačicu novih. Ovdje ne samo da sve pršti akcijom, nego povremeno i neugodnim scenama, pa preporučamo da djeca zaobiđu ovaj naslov.

Mortal Kombat X može se pohvaliti vrlo kvalitetnom grafikom, no zauzvrat zahtijeva gotovo 2 GB prostora na vašem telefonu. Ako ste fan ove franšize i usput volite krv do koljena, neće vam biti teško žrtvovati nekoliko obiteljskih fotografija.

Platforme: iOS, Android

Shadow Fight 2

U ovoj ćete igri uživati u sjajnim prikazima borbi, no nemojte očekivati žestinu kao u Mortal Kombat X: ovdje se likovi vide tek kao sjene kako se bore pred vizualno dojmljivim pozadinama.

Shadow Fight 2 igra se kao turnir i ima pozadinsku priču; dok prolazite kroz nivoe otključavat ćete nova oružja, oklope i uvježbavati vještine nužne kako biste sve zahtjevnije protivnike oborili na pleća.

Platforme: iOS, Android, Win Phone

Injustice: Gods Among Us

Kako se tuku superheroji saznat ćete igrajući Injustice: Gods Among Us - pitanje je samo koliko ćete batina pritom dobiti.

U ovoj igri, naime, nastupaju likovi iz DC-ova svemira - Superman, Batman, Wonder Woman, Joker - i tarupiraju sve pred sobom. Igrivost, grafika pa čak i veličina instalacijske datoteke vrlo je slična igri Mortal Kombat X i to zato što ju je radio isti studio.

Platforme: iOS, Android

Real Boxing 2 ROCKY

Neka imena s nama ostaju vječno: Rocky je sjajan film iz 1976. godine koji je polupismenom Rockyju Balboi donio ostvarenje američkog sna. Na temeljima filma nastala je igra u kojoj ćete navući boksačke rukavice i nemilice tući lijevo i desno.

Pred vama je karijera u kojoj krećete od nule i polako gradite reputaciju. Na konopce će vas bacati poznata imena iz filma, a na vama je da upijate vještine, brusite ih i vratite istom mjerom.

Platforme: iOS, Android

Pročitajte više