Ovo su najskuplje knjige koje smo pronašli na Interliberu

Foto: Karlo Klasić/Index

IAKO mnogi posjećuju Interliber s idejom da željene knjige kupe po što povoljnijim cijenama, neki hitovi i klasici ipak uvijek drže prilično visoke cijene (pa čak i s uračunatim popustom).

Prošetali smo ovogodišnjim Interliberom i potražili najskuplje knjige u ponudi. Među njima ima edukativne i znanstvene literature, ali najskuplji komplet knjiga ipak je povezan s popularnom kulturom.

Ovo su najskuplje knjige (i kompleti knjiga) koje smo pronašli na Interliberu.

Dalmacija u moru svjetlosti, Bože Mimica (500 kn)

Ova je monografija rezultat dugotrajnih istraživanja numizmatičke povijesti Dalmacije. Nastala je proučavanjem dostupnih izvora od antike do konca 20. stoljeća. Zamišljena je kao vodič za lakše praćenje kulturnih, gospodarskih i društveno-političkih okolnosti u kojima se pojavljuje novac na istočnoj obali Jadrana, ali je tijekom skupljanja građe prerasla svoju osnovnu namjenu - postala je sažet pregled dalmatinske povijesti.

Monografija je podijeljena u dvanaest poglavlja i bogato ilustrirana fotografijama pokretne i nepokretne kulturne baštine Dalmacije od pradavnih vremena do kraja 20. stoljeća.

Žar u pepelu, komplet knjiga, Sabaa Tahir (509 kn)

Komplet se sastoji od naslova Žar u pepelu, Baklja u noći, Mrak na obzoru i Nebo nakon oluje. Inače, serijal Žar u pepelu katapultirao je Sabu Tahir među najprodavanije autore svih vremena. 2015. godine prvi dio serijala, naslov Žar u pepelu, proglašen je najuspješnijim fantasy romanom za mlade.

"Prije petsto godina divlji je ratnik Taius ujedinio rascjepkana bojovnička plemena i navalio sa sjevera, nakon čega je zgazio Učenjačko Carstvo i osvojio veći dio kontinenta. Prozvao se carem i utemeljio Bojovničko Carstvo, izgrađeno na okrutnosti i strahovladi. Elias Veturius najbolji je vojnik Carstva. Laia, učenjačka djevojka zlatnih očiju i crne kose, kći je vođa pokreta otpora. Laia zna da svako suprotstavljanje Carstvu i vojnicima s Crne klisure znači - smrt. No kad joj krabulje, elitna jedinica Carstva, ubiju djeda i baku, zapale dom i uhite brata optuživši ga za izdaju, Laia neustrašivo pođe osloboditi ga. Laia i Elias slučajno se sretnu...", sažetak je priče.

Flora Croatica, komplet knjiga, prof. dr. sc. Toni Nikolić (675 kn)

Riječ je o monumentalnom djelu cijenjenog profesora Tonija Nikolića koji je sastavio najcjelovitiji prikaz vaskularne flore Hrvatske. 

Vol. 1. sadrži uvodne dijelove, uključujući i literaturu za cjelokupnu Floru, te opće kazalo za sve volumene. Vol. 2. sadrži ključeve za determinaciju s pratećim podatcima za sve porodice i skupine unutar papratnjača, golosjemenjača i dijela kritosjemenjača. Vol. 3. sadrži ključeve za determinaciju s pratećim podatcima za većinu kritosjemenjača. Vol. 4. namijenjen je upotrebi na terenu i drugdje, gdje se korisnik neposredno susreće s pripadnicima flore i želi utvrditi kojoj svojti pripada određena jedinka.

Dom gospođice Peregrine, komplet knjiga, Ransom Riggs (691 kn)

Glavni lik ovog hit serijala je šesnaestogodišnji Jacob Portman koji nakon iznenadne djedove smrti otkriva otok i na njemu staru napuštenu kuću. Kuća je zapravo dom u kojem žive čudnovata djeca i njihova imbrina gospođica Peregrine.

Oni žive u petlji, što znači da se jedan te isti dan iznova ponavlja tako da djeca nikad ne stare. Najveća opasnost za sve čudnovate su praznodusi...

Povijest umjetnosti, H.W. Janson (699 kn)

Povijest umjetnosti H.W. Jansona (bolje poznata kao Janson) od prvog je objavljivanja 1962. godine upoznavala mnoge naraštaje studenata sa širokim svijetom zapadne umjetnosti te nadahnjivala milijune njezinih ljubitelja.

Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik, Jozo Marević (704 kn)

OMER je leksikon medicinske struke, koji sadrži oko 50.000 natuknica. Obuhvaća sve osnovne medicinske pojmove te termine pojedinih medicinskih znanosti, ali i dodirnih, graničnih znanosti (biologija, kemija, fizika, genetika, biogenetika...).

Čakavisch-Deutsches Lexicon, komplet knjiga, Mate Hraste i Petar Šimunović (892 kn)

Čakavsko-njemački rječnik smatra se jednim od kapitalnih djela hrvatske dijalektologije.

Komplet knjiga Stephena Kinga (928 kn)

Komplet se sastoji od sedam naslova legendarnog Stephena Kinga. Među naslovima su i Kula tmine VI.- Susannina pjesma, Kula tmine II. - Izvlačenje trojke, Kula tmine V. - Vukovi Calle...

Igra prijestolja, komplet knjiga, G.R.R. Martin (999 kn)

Najskuplji artikl koji smo zatekli na Interliberu je komplet knjiga Igra prijestolja. Komplet sadrži naslove Igra prijestolja, Sraz kraljeva, Oluja mačeva (svezak 1. i 2.), Gozba vrana i Ples sa zmajevima (svezak 1. i 2.). 

*Istaknute su cijene uz popust.

Pročitajte više