Ovo su najtraženije cipele na svijetu

Foto: Instagram

APLIKACIJA za kupnju koju koristi više od 200 milijuna ljudi na svijetu, Lyst, objavila je ljestvicu s najpopularnijim modnim markama i proizvodima na tržištu, a prema njihovoj rang-listi za treći kvartal 2023., najviralniji proizvod su Tabi balerinke brenda Maison Margiela. 

Balerinke Mary Jane stila, koji je hit ove godine, koštaju 650 eura i modni znalci već ih dugo smatraju odličnom investicijom, no Lyst je objavio kako je potražnja za ovim cipelama u rujnu porasla za 342 posto.

Naime, cipele su upravo u rujnu postale potpuni hit na TikToku, i to zbog jedne ljubavne priče s nesretnim krajem. 

"Tabi Swiper" 

U slučaju da ste propustili ovaj hit, riječ je o viralnoj priči "Tabi Swiper" koja je početkom rujna na nekoliko dana potpuno zaludila TikTok.  

Naime, jedan je tip iz New Yorka proveo noć s jednom ženom koju je upoznao na Tinderu, a zatim joj navodno uzeo Tabi balerinke pa kasnije vratio. U međuvremenu se pojavila priča i da je balerinke dao svojoj curi, a žena je sve ispričala na TikToku i tako prikupila milijune pregleda. 

@nextlevellexuss Girls and gays of TikTok please get to work 😭 #nycdating #tinderhorrorstories #hingedating #margielatabis #nyc#greenscreen ♬ bad idea right? - Olivia Rodrigo

Priča je zainteresirala 178 milijuna tiktokera, a potražnja za cipelama je planula i tako su balerinke s neobičnim procjepom ušle u modnu povijest. 

Hit cipele prošlog kvartala

Inače, prema Lystovoj ljestvici, najpopularniji svjetski brend je Miu Miu, dok je Loewe pao na drugo mjesto. Osim Margielinih balerinki, na popisu "najvrućih" proizvoda prošlog kvartala našao se i Nike x Martine Rose Shox MR4 model, Birkenstock Arizona natikače, Tory Burch cipele s "pirsingom", tenisice New Balance 550 te Pradine salonke ukrašene 3D cvijetom. 

 

Pročitajte više