Ovo su najveći modni trendovi za jesen 2021., jednu stvar svi žele imati

Foto: Mare Milin

ŠTO se nosi ove jeseni? Kratko i jasno - svašta. Moda se vratila u velikom stilu i jesenska kolekcija ove godine je raznolikija nego ikad. Baš svatko može pronaći nešto za sebe i za svoj modni stil.

Donosimo vam nekoliko modnih komada u kojima ćete se poželjeti prošetati ove jeseni i zime.

Puffer jakne

Zahlađenje je ove jeseni stiglo gotovo preko noći pa smo iz jakni za prijelazno razdoblje brzo uskočili u nešto još toplije. Među najtraženijim jaknama već sezonama su puffer jakne.

Ove jeseni nosimo ih u klasičnoj sportskoj kombinaciji na trenirku, tenisice i sweatshirt, a savršeno ih možete kombinirati i u street style varijanti s trapericama, košuljom i najdražim gležnjačama.

Možete birati između dugih ili kratkih puffer jakni, a što se tiče boje, izbor je na vama. Tu su uvijek popularne klasične neutralne nijanse poput crne i bež, no ove jeseni više no ikad u modi su - boje. Osim što izgledaju odlično, psiholozi kažu da vibrantne i jarke boje podižu i raspoloženje. Ova teorija naziva se dopaminsko odijevanje, po jednom od tzv. hormona sreće. Ako želite unijeti malo boje u ovu jesen - odaberite omiljenu puffer jaknu jarke boje koja vam dobro pristaje i dobro raspoloženje je zajamčeno.

Kišni ogrtači i kaputi

Komad odjeće koji će vam ove jeseni sigurno trebati je kišni ogrtač. U trendu su dugi, maxi ogrtači do ispod koljena, a prevladavaju oni u zemljanim bojama - različite nijanse bež, smeđe, maslinaste i crne.  

Foto: Zalando/press

Što se tiče kaputa, tu ponovno možete primijeniti formulu dopaminskog odijevanja, u modi je - što upečatljivije. Dvije boje koje se ove jeseni itekako nose kad je riječ o kaputima su jarko crvena i jarko zelena.

Udobne tenisice

Jedan od najvećih modnih trendova za jesen 2021. je udobnost. Zato su dio svih jesenskih kombinacija, neovisno o modnim preferencijama, tenisice.

Najvažniji kriterij za ovo godišnje doba je da nam noge ostanu suhe kad naletimo na iznenadnu jesensku kišu. No, osim funkcionalnosti, bitan nam je i izgled. Ove jeseni osobito su popularne tenisice s povišenom platformom, kao i visoke tenisice. Neki od brendova koji standardno dobro predstavljaju retro trendove u svijetu tenisica su Nike i Reebok.

I među obućom caruju tenisice u bojama. Brend koji je poznat po zanimljivim kombinacijama boja koje privlače pažnju je New Balance. Tenisice možete profurati na najdražu sportsku kombinaciju ili traperice, a oni odvažniji tenisice će znati iskombinirati i uz haljine ili suknje.

Osim zabavnih kombinacija boja, ove jeseni poseban hit je bež. Kako kažu modni stručnjaci, ove jeseni bež je nova bijela. Istražite raznoliku ponudu bež tenisica brendova kao što su Emporio Armani, The Kooples i GANT i izaberite za sebe model koji ćete moći prilagoditi baš svakoj modnoj kombinaciji.

Foto: Zalando/press

Maxi haljine

Nezaobilazan trend na gradskim ulicama ove jeseni bit će i maxi haljine. Kratke i lepršave ljetne haljine pospremili smo do sljedeće sezone, a sada je vrijeme za duge, maxi haljine. Savršeno pašu na svake cipele i čizme, a jednako dobro će izgledati i u kombinaciji s kožnim jaknama i dužim kaputima.

Mini torbice

Bez obzira na stil i modne preferencije, torbica je modni dodatak bez kojega ne možemo. Osim praktične komponente i funkcionalnosti, ove jeseni u fokusu su neobični oblici i printovi uz koje ćete istaknuti i najklasičniji stajling.

Ove jeseni zanimljiv hit su mini torbice. Jedan od zanimljivijih trendova i za žene i muškarce su tzv. phone bags, poput onih brenda Tommy Hilfiger. Kako im samo ime govori, ovo su torbice u koje ne stane puno više od smartphonea i par osnovnih stvarčica.

Foto: Zalando/press

Gležnjače

Još jedan komad obuće bez kojeg ove jeseni ne možemo su gležnjače. Hit su crne gležnjače koje lako pristaju na sve modne kombinacije - od poslovnih, preko gradskih šetnji, do večernjih izlazaka.

Kao i kod tenisica, u modi su gležnjače s platformom, a ovaj trend će se posebno svidjeti svima koji žele postići dojam više figure, a nisu skloni nošenju visokih potpetica.

Ogromni trend jeseni 2021. su i tzv. combat čizme, od kojih su zasigurno najpoznatije one marke Dr. Martens, koje nikada ne izlaze iz mode. Ono što volimo kod njih je pouzdanost i otpornost na jesenje kiše, no combat čizme su i pravi modni statement. Možete ih kombinirati uz grungy modni stil, no jednako dobro izgledaju i u kombinaciji s kožnim hlačama, mini suknjom ili širokom haljinom. Zato smo sigurni da će ih i ove jeseni i zime ponosno furati mnogi muškarci i žene.

Košulje s raznim uzorcima

Ove jeseni nose se košulje s ponavljajućim printovima. Poseban hit su kompleti hlača i bluza iste boje ili istog printa. Jedan posebno zanimljiv trend nosi naziv Y2K, što je skraćeno za "2000. godina", a s početka tisućljeća smo posudili karirane uzorke.

Što god kombinirali, ciljajte na zanimljivost. Hit su košulje i bluze geometrijskih i apstraktnih uzoraka u raznim kombinacijama, a ove jeseni na svoje će doći i ljubitelji točkica, kao i obožavatelji leopard uzoraka.

Ukratko, trendove za jesen 2021. možemo opisati riječima "više je više". Vrijeme je za jarke boje i zanimljive uzorke kojima ćemo unijeti šarenilo i zabavu u svakodnevicu.

Foto: Zalando/press

Ljubitelji mode imaju novo modno odredište

Zaljubljenike u modu razveselila je vijest da sada imaju modno odredište za sve stilove i modne preferencije. U Hrvatsku je stigla vodeća europska internetska modna i lifestyle platforma - Zalando.

Zalando je na hrvatsko tržište stigao kampanjom #FindYourAngle. U zagrebačkom Botaničaru postavljena je istoimena izložba poznate hrvatske modne fotografkinje Mare Milin. Kao ambasadori Zalanda ispred objektiva su stali glumac Slavko Sobin, modna novinarka i jedna od prvih hrvatskih blogerica Ana Bacinger, prvi hrvatski plus-size model Lucija Lugomer, članica domaćeg queer kolektiva House of Flamingo Roxanne Flamingo, lifestyle influencer Marko Medić te modeli Lidija Lešić i Karla Zelić.

Zalando se tako i na hrvatskom tržištu predstavio kao aplikacija i modna platforma koja podržava individualnost, različitost i inkluziju. Donosi modu od glave do pete, od high-street do premium brendova, a modnu inspiraciju na Zalandu pronalazi oko 45 milijuna aktivnih kupaca. Sve ljubitelje internetske kupovine razveselit će i vijest da je dostava besplatna, a u roku od 30 dana može se ostvariti i besplatan povrat odjeće. Pravi razlog da već danas potražite najbolje jesenske komade u kojima ćete jedva čekati prošetati. 

Sadržaj donosi Index u suradnji sa Zalandom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.  

Pročitajte više