Ovo su neka od najglamuroznijih vjenčanja slavnih Hrvata, nije se štedjelo

Foto: Instagram/Grgo Jelavic/Petar Glebov/Miroslav Lelas/Marko Lukunic/Pixsell

OVOG su se vikenda u Varaždinu vjenčali nogometaš Tin Jedvaj i njegova dugogodišnja djevojka Dina Dragija. Vjenčanju su prisustvovala i neka lica s hrvatske estrade. Iako su godinama bili u sretnoj vezi, da su skupa doznalo se tek 2016. godine, kad je Izabel Kovačić na svom Instagramu objavila zajedničku fotografiju s tribina. Tin i Dina prvi su ples otplesali na hit Eda Sheerana Perfect, a uzvanike je kasnije zabavljala popularna grupa Lexington

Osim Tina i Dine, ovog su se vikenda vjenčali nogometaš Dinama Marko Tolić i Gabrijela Tandara. Svadba je bila u Hercegovini, a fotografije s vjenčanja objavili su neki od uzvanika.

Prisjetili smo se i ranijih vjenčanja na hrvatskoj estradi koja su izazvala pažnju javnosti. 

Tia Jurčić i Mario Mamić

Tia i Mario upoznali su se navodno na Pagu dok je on još bio u braku s Monikom, s kojom ima dvojicu sinova. Za njihovu vezu saznalo se u studenome 2016. godine, samo mjesec dana nakon što se Mario odselio od sada već bivše supruge Monike. Par se vjenčao godinu dana poslije. Na vjenčanje je pozvano sto uzvanika, a svadba je počela u 19:30 u zagrebačkom hotelu Westin. 

Maja Šuput i Nenad Tatarinov

Na luksuznom imanju Meneghetti u istarskim Balama sudbonosno da Nenadu Tatarinovu rekla je Maja Šuput. Na ceremoniji joj je pjevala operna pjevačica Martina Tomčić, jedna od članica žirija Supertalenta s kojom Maja ocjenjuje kandidate. Do oltara ju je odvela majka, a raskošnu vjenčanicu dizajnirao je dugogodišnji prijatelj Marko Grubnić. Slavilo se tri dana, a nacija je gutala svaku vijest o vjenčanju Maje Šuput. Mnogi su njezino vjenčanje odmah proglasili vjenčanjem godine.

Franka Batelić i Vedran Ćorluka

Franka i Vedran vjenčali su se 2018. godine u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabeti u Balama. Par i njihovi gosti su se nakon crkvene ceremonije uputili na imanje Meneghetti. Vedran je za kuma odabrao svog brata Hrvoja, iako se šuškalo da će ta čast pripasti Luki Modriću.

Ella Dvornik i Charles Pearce

Za dugogodišnjeg partnera Britanca Charlesa početkom 2019. godine udala se Ella Dvornik. Influencerica je tada otkrila da ju je Charles htio i ranije odvesti u Vegas da se vjenčaju, no ona nije imala vizu. Par danas ima dvije kćeri - Balie Dee i Lumi Wren.

Adriana Đurđević i Duje Ćaleta-Car

Prošlog vikenda su se Duje Ćaleta-Car i njegova Adriana crkveno vjenčali u Dubrovniku. Ovo im je bilo drugo vjenčanje jer su prošle godine u tajnosti razmijenili zavjete pred matičarem. Mladenkina glamurozna vjenčanica bila je ukrašena kristalima, a dizajnirala ju je Matija Vuica.

Duje i Adriana inače žive u Francuskoj, gdje on igra za nogometni klub Marseille. Sinčića Maura dobili su u kolovozu prošle godine.

Izabel Andrijanić i Mateo Kovačić

Mateo i njegova Izabel vjenčali su se 2017. godine u crkvi u Sesvetskim Selima, u kojoj su se i upoznali. Nogometaš Reala ondje je bio ministrant, a njegova izabranica pjevala je u zboru. Mateo je sa svojom ženom u vezi još od srednje škole. Par ima sina Ivana.

Snježana Mehun i Franz Schillinger

Snježana i Franz vjenčali su se u rujnu prošle godine. Sudbonosno da izrekli su u društvu obitelji i prijatelja. Poduzetnica je za ovaj važan događaj unajmila jahtu za svoje uzvanike, a mnogi su njihovo vjenčanje nazvali "vjenčanjem godine". Snježana i Franz upoznali su se 2018. godine, a zaručili na Maldivima u veljači prošle godine. I njoj i njemu ovo je treći brak.

Hana Huljić i Petar Grašo

Hana i Petar vjenčali su se u Splitu u veljači ove godine. Kuma Hani bila je splitska pjevačica Domenica, a kumovi Graši bili su košarkaš Dino Rađa te slovenski ugostitelj Tomaž Kavčić. Par je noć prije vjenčanja organizirao proslavu za bliske prijatelje i obitelj u Žrnovnici. Par trenutno čeka dijete.

Iris Rajčić i Marko Livaja

Hajdukov nogometaš i bivša manekenka nakon osam godina veze vjenčali su se u gradu pod Marjanom. Za obred vjenčanja izabrali su crkvu na splitskom Sustipanu, a svadbeno slavlje zakazali su u poznatom restoranu u blizini crkve. Najveća zvijezda Hajduka i bivša manekenka na vjenčanju su okupili brojne poznate Splićane koji su im došli poželjeti sreću u bračnom životu.

Mia Ćurković i Andrej Kramarić

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić i njegova supruga Mia u svibnju ove godine su se crkveno vjenčali u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Naime, par se lani u ožujku vjenčao u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu. Osim toga, u istoj crkvi su i krstili sina Viktora, koji se rodio u kolovozu prošle godine. 

Severina Vučković i Igor Kojić

Severina se za Igora udala 2015. godine. Iako je njihov brak u međuvremenu došao svom kraju, činjenica je da je glavno slavlje u Beogradu pratila cijela regija. Doduše, Severina i Kojić u tom su trenutku već bili dva mjeseca u braku. Naime, prvo vjenčanje bilo je tajno i intimno, u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije svetoj Elizabeti u istarskim Balama krajem rujna 2015. Severina je navodno cijelu ceremoniju plakala od sreće.

Drugo svadbeno slavlje održalo se u Beogradu 22. studenoga iste godine. Na ovoj proslavi bilo je šestotinjak gostiju, a sve je zamišljeno kao kazališna predstava koju je režirao pokojni Tomaž Pandur. Upravo je Grašo otpjevao pjesmu za prvi ples, svoj hit Moje zlato.

Treće vjenčanje ponovno je bilo daleko od očiju javnosti, u Zanzibaru 2016. godine. Severina je nosila ljubičastu haljinu tradicionalnog kroja afričkih plemena i okitila se njihovim tradicionalnim nakitom.

Pročitajte više