Ovo su neke od najjačih ovogodišnjih prvoaprilskih šala

Screenshot: Rijeka danas/Twitter/Instagram/Facebook/Tinder

DOŠAO je onaj dan u godini kada vas baš svatko može nasamariti i kada imate svako pravo dovoditi u pitanje sve što vidite u medijima. Tako je, danas je prvi travnja, a ovo su samo neke od najboljih podvala na koje smo naišli dosad.

Harry i Meghan: Call of Duke-y

The Sun je ove godine mnoge zavarao kada je objavio vijest o videoigri princa Harryja i Meghan Markle u stilu Grand Theft Auta. Kako su napisali, igrica pod nazivom Harry i Meghan: Call of Duke-y trebala bi biti objavljena u svibnju, samo tjedan dana prije krunidbe kralja.

"Princ Harry je govorio o svojoj ljubavi prema igricama pa smo mu pristupili s idejom i svidjela mu se. Činio se kao logičan potez nakon uspjeha njegove knjige i Netflixove serije. U igrici postoje neke briljantne tajne razine, uključujući onu u kojoj se igrač nađe u spavaćoj sobi vojvode od Yorka, suočen s bijesnim princem Andrewom koji poskakuje po njegovom krevetu, bacajući plišane medvjediće. U drugoj sceni par puni balon na vrući zrak ustima kako bi mogao pobjeći u njemu", rekao je navodno "kreator igrice".

McFry

McDonald's je ujutro napravio pomutnju najavom primamljivog novog hamburgera koji su nazvali McFry. Burger s dodatkom pomfrita bio je taman dovoljno dobro osmišljen da zavara neke, dok su drugi priznali da bi stvarno naručili i pojeli ovaj artikl da je stvaran.

"Uzmite u ruke McFry danas. Dostupno do jučer", napisali su iz McDonald'sa i nasmijali mnoge.

The ultimate Mac-hack now comes made to order, as we take the classic Quarter Pounder and stack it with Australia’s fave...

Objavljuje McDonald'sPetak, 31. ožujka 2023.

Umjesto Leta 3 na Eurosong ide Harmonija Disonance

Riječki portal Rijeka danas zbunio je jutros mnoge obožavatelje Eurosonga nakon što je objavio da Let 3 neće predstavljati Hrvatsku u Liverpoolu, već da će umjesto njih naše boje braniti Harmonija Disonance s pjesmom Nevera.

"Prema kuloarskim pričama, grupa Let 3 će tijekom današnjeg dana najaviti otkazivanje sudjelovanja na Eurosongu zbog 'protokolarnih nesuglasica s organizatorom'. Naime, Mrle i Prlja su tražili od organizatora dozvolu da tijekom nastupa naprave poznati performans ispaljivanja čepova iz guzica kao zaštitni znak ove riječke grupe.

S obzirom na odustajanje grupe Let 3, prema pravilima Eurosonga, sljedeći izvođač koji je dobio najviše bodova i glasova ima pravo nastupa na Eurosongu, u slučaju Hrvatske to znači da će Harmonija Disonance predstavljati Hrvatsku", napisali su u članku.

Eiffelov toranj pretvoren u najveći tobogan na svijetu

"Niste spremni za ovo! Najveći tobogan na svijetu bit će postavljen na vrhu Eiffelovog tornja od 1. srpnja!" napisali su na službenoj Twitter stranici tornja i zabrinuli mnoge.

Emirates se proširuje na more

"Nakon što je osvojio nebo, avioprijevoznik Emirates sada se proširio na more vlastitom markom ultraluksuznih brodova za krstarenje.

Kapetan Jack Shallow, novoimenovani glavni pomorski časnik na čelu Emirates Sealinea, rekao je: Emirates nije stranac na morima, jer je bio povezan s utrkama motornih čamaca u Dubaiju s Emirates Teamom New Zealand i nedavno Emirates Great Britain SailGP Teamom. Dok gradovi diljem svijeta ostaju usidreni pred izazovima, Dubai glatko plovi u nezamislivim čvorovima i ima izvanredna krstarenja", napisali su iz Emiratesa na Instagramu.

Dnevnu dozu prosječnog Dalmatinca preuzima američka tvrtka

Jutros je na mnogima omiljenoj Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca osvanula neobična poruka administratora.

"Dobili smo vrlo ozbiljnu ponudu po kojoj bi ovu stranicu od 15.4.2023. preuzela jedna poznata američka tvrtka koja prodaje naočale za vid, proteze i ortopedska pomagala. Pa ako vidite neke promjene u objavama (fotografije umjetnih kukova, dioptrijske cvike, zubi), da znate da su isključivo oni nastavili s radom na ovoj stranici. Hvala!" pisalo je u objavi, a mnogima je laknulo kad su shvatili da je riječ o prvoaprilskoj šali.

Dobili smo vrlo ozbiljnu ponudu po kojoj bi ovu stranicu od 15.4.2023. preuzela jedna poznata američka tvrtka koja...

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaPetak, 31. ožujka 2023.

Munja na Mjesecu

Stranica WeatherZone objavila je da su munje uočene na Mjesecu. "Prvi put u povijesti elektrostatičko pražnjenje je snimljeno nedaleko od mjesta slijetanja Apolla 11 1969. godine", napisali su.

"Senzor gustoće bljeska munje priključen na satelit Lirpa-1 detektirao je skupinu impulsa munje rano u petak, 31. ožujka UTC (koordinirano univerzalno vrijeme)", objavila je web stranica za vremensku prognozu.WeatherZone blisko surađuje s Australskom svemirskom agencijom kako bi provjerio opažanja munja i u nadolazećim tjednima stavit će ove podatke na raspolaganje međunarodnim svemirskim organizacijama i istraživačkim institucijama."

Zabranjene cajke na Norijadi

Kako je jutros prenio portal srednja.hr, nakon zabrane narodnjačkog koncerta u Puli i Osijeku, grad Zagreb donio je odluku o zabrani cajki na Norijadi, što je razbjesnilo mnoge maturante.

"Maturanti su, takoreći, na aparatima. Već snimaju Tiktok videe u kojima se pitaju – što je točno cajka? Znaju li boomeri koji su donijeli tu odluku uopće razlikovati Seku od Voyagea ili Senidah?" piše u članku.

Tinder zabranio fotke muškaraca koji poziraju s ribama

Aplikacija za upoznavanje Tinder objavila je da će zabraniti objavljivanje fotografija "muškarca koji drži ulov dana", odnosno da će sve fotke muškaraca koji poziraju s ribama biti uklonjene u roku od 24 sata. Tvrtka kaže da će ovim potezom članovima "postati lakše nego ikad uhvatiti ulov".

Nutella i Tic Tac

Na službenom Twitter profilu Nutelle objavljeno je da u prodaju stiže Tic Tac koji će izgledati i imati okus kao mnogima omiljeni namaz.

Pročitajte više