Ovo su odgovori hrvatskih maturanata na pitanje što ih živcira: "Kokain je skup"

Video: Index

U CIJELOJ Hrvatskoj jučer se održavala norijada. Školske klupe napustilo je oko 30 tisuća maturanata, koji su zadnji dan nastave ispratili slavljem. Mi smo proveli dan s maturantima na norijadi u Zagrebu i pitali smo ih što ih općenito živcira u Hrvatskoj.

"Nepravda", odgovorila nam je jedna djevojka. "Nepravda među ljudima, nepravda u svijetu, najviše to", dodala je. "Živcira me što nije trava legalizirana i što je kokain tako skup", naveo je jedan dečko. "Sve", kratko je poručila jedna maturantica. "Školstvo", kaže njena prijateljica.

@index.hr "Živcira me što nije trava legalizirana i što je kokain tako skup." #indexhr #norijada #zagreb #maturanti #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Jedan maturant je rekao da ga živcira korupcija, ali onda se predomislio pa izjavio: "Ne živcira me ništa. Mislim da je Hrvatska najjača država. Mislim da smo jači od cijelog Zapada, makar oni imaju više para i veće su države, mi smo jači jer smo ujedinjeni, jer smo Balkan. To je to."

"Radimo sve na praksi, a nismo plaćeni"

"Živcira me to što je velika inflacija, što je jako puno toga poskupilo i što su naši standardi puno niži nego u Europi, a cijene puno više", opisao je jedan dečko. "Ne znam, nemam nikakvo mišljenje, ja sam sretan u Hrvatskoj i ostat ću tu zauvijek", optimističan je drugi.

Jedna djevojka kaže da je živcira dosta toga, a istaknula je zagađenja. Njene kolegice su izdvojile školski sustav, obrazovanje i plaće. Djevojka s nepomičnim izrazom lica kratko nam je rekla: "Sve. Apsolutno sve."

"Svi pričaju protiv nekih problema, a nitko ne bi nešto poduzeo. Mi kao medicinski tehničari od trećeg srednje imamo ovu praksu i nismo plaćeni. Nismo, ono, zapravo, isti dio tog sustava koji radi tamo. A radimo sve. Nismo plaćeni, ne dobijemo za jesti, dobijemo ocjenu", požalio se jedan.

"Radimo za džabe. Nekad zna biti odjela u kojima se naradimo kao majmuni, a ništa ne dobijemo, doslovce ono ni najmanje", nadovezao se njegov školski kolega. "Ništa me ne živcira, samo sam sretan. Kraj škole je i dobro je", poručio je jedan od maturanata.

Pročitajte više