Ovo su omiljene destinacije milijardera u 2019. godini: Na listi je i jedna zemlja iz susjedstva

Ilustracija: Instagram

PUTOVANJA su postala veoma popularan način kako bogataši pokazuju svoj status. Njihova ideja o idealnom odmoru mnogo je drugačija od klasičnog ljetovanja, piše Business Insider.

Evo gdje su milijarderi najviše putovali 2019. godine.

1) Egipat

Postoje dvije atrakcije koje bogate turiste privlače u Egipat. Prva je kruzer „Stream Ship Sudan“, koji plovi Nilom, između Luxora i Aswana i staje radi posjeta arheološkim nalazištima, hramovima i grobnicama. Druga atrakcija je Veliki egipatski muzej, koji se gradi u blizini piramida u Gizi i koji se otvara 2020. godine. U njemu se nalazi cjelokupna Tutankamonova kolekcija s preko 5.000 artefakata.

2) Japan

Glavni otok Japana, Honshu, ima mnogo luksuznih ponuda za bogataše, od kupanja u toplim izvorima okruženim snijegom do skijanja u Naganu. Mnoge privlači i putovanje luksuznim vlakom "The Twilight Express Mizukaze", u kojem najskuplja soba stoji 22.000 dolara za dva noćenja.

3) Island

Putovanja u Island udvostručila su se u 2019. u odnosu na 2018. godinu. Mnogi odlaze u ovu zemlju kako bi vidjeli polarnu svjetlost, a veliku pažnju turista privlače i "Kristalne pećine", veliki slapovi, islandski konji i plaže s crnim pijeskom.

4) Kolumbija

I Kolumbija je dvostruko posjećenija nego 2018. godine. Njene džungle privlače avanturiste, a otkad je otvoren ekskluzivni "Corocora Camp“, u okviru privatnog prirodnog rezervata, i bogataši su pohrlili onamo. Ovo je prvi kamp ove vrste u Kolumbiji sa šatorima u safari stilu i potpunim doživljajem kampiranja.

5) Butan

Butan je zbog svoje očuvane prirode kao stvoren za duge šetnje. Mnoge turističke kompanije zato organiziraju pješačke ture do tamošnjih samostana, penjanje na planine visoke 3.600 metara i sudjelovanje u streljačkim turnirima.

6) Ruanda

Ruanda je proglašena novom afričkom luksuznom destinacijom u ožujku 2018. U njoj se divljina i priroda mogu doživjeti u potpunosti, posebno prilikom posjeta njenim nacionalnim parkovima Akagera, Nyungwe i Virunga.

7) Mianmar

Mianmar ima u ponudi nekoliko luksuznih putovanja brodom rijekom Irrawaddy, između Yangona i Bagana, kao i do elitne plaže Ngapali. Najzanimljivije mjesto u Yangonu je Shwedagon Pagoda, u kojoj turisti mogu sudjelovati u ceremonijama s monasima hrama.

8) Sejšeli

Desetine otoka u Indijskom oceanu poznate kao Sejšeli jedna su od najtraženijih destinacija. Sjeverni otok, na primjer, luksuzno je uređen za bogate posjetitelje, pa oni ne štede samo kako bi uživali u svim pogodnostima koje su im dostupne.

9) Turska

Turska lira je u padu, otvoreni su novi hoteli, a politička situacija se polako stabilizira, pa nije čudno što je ova zemlja sve privlačnija turistima. Tirkizno more, tajne plaže, ekskluzivni barovi i klubovi samo su neki od razloga zašto bogataši odlaze tamo.

10) Čile

Čile je poznat po svojoj bogatoj povijesti, zanimljivoj kulturi i prelijepim pejzažima. Osim toga, savršeno je mjesto za ljubitelje luksuza: Uskršnji otok ima dobru ponudu za one dubokog džepa i nijedan milijarder koji je otišao tamo nije se vratio nezadovoljan.

11) Indija

Indija je oduvijek bila omiljena destinacija onima koji žele doživjeti autentičnost na putovanju. Posebno veliko zanimanje je za festival Kumbh Mela, duhovni događaj tijekom kojeg vjernici odlaze oprati sa sebe svoje grijehe u svetoj rijeci.

12) Velika Britanija

U Velikoj Britaniji postoji izuzetno mnogo dobrih ponuda za ljubitelje luksuza. Mnoga sela i veliki broj gradova privlače bogataše sa svih strana, a u samom Londonu postoji nekoliko hotela koji zadovoljavaju visoke kriterije svjetske elite.

13) Francuska

Champagne je trenutno najprivlačnija destinacija u Francuskoj. Nedavno je otvoren "Royal Hotel" koji je zainteresirao milijardere koji su pohrlili posjetiti ovaj kraj Francuske, jer konačno imaju gdje odsjesti, a da se osjećaju adekvatno usluženi.

14) Oman

Oman je sljedeća najpoželjnija destinacija bogataša. Najposjećeniji je između listopada i travnja – tada je tamo sezona u punom jeku. Radnici luksuznih hotela, kao što su „Anantara Hoteli“, u kojima odsjedaju bogataši, tvrde da su kultura i jedinstvena topografija ove zemlje posebno zanimljivi turistima.

15) Crna Gora

Manje poznata od Hrvatske i Grčke, Crna Gora je privlačna milijarderima zbog svoje prirode i jedinstvenih obala. Posebno je postala zanimljiva poslije otvaranja luksuznog hotela "Chedi Luštica Bay".

V. T.

Pročitajte više