Ovo su zvijezde koje odbijaju platiti osam dolara za Twitterovu plavu kvačicu

Foto: EPA

CHRISSY TEIGEN, Dionne Warwick i reper Ice T samo su neke od slavnih osoba koje odbijaju plaćati osam dolara mjesečno za Twitterovu plavu kvačicu, koja je od početnog sustava provjere za celebove i druge korisnike visokog profila postala kontroverzni paket koji se naplaćuje.

Iako još nije sigurno je li ovo prvotravanjska šala, Twitter je najavio da će danas ukloniti kvačice svim profilima koji su ih dobili prije nego što je Elon Musk kupio tvrtku. Tim povodom reagirale su brojne zvijezde, uključujući suprugu Johna Legenda koja je napisala na Twitteru: "O moj Bože, sklonite kvačicu, nikoga nije briga."

"Neću plaćati plavu kvačicu. Tim novcem mogu sebi platiti kavu", tvitala je američka pjevačica Dionne Warwick, a  LeBron James se našalio da će mu kvačica uskoro nestati jer je previše "jeftin" da plati. Ice T je izjavio da zapravo "ne razumije zašto je kvačica uopće važna". 

Podsjećamo, plava kvačica košta osam dolara mjesečno ili 11 dolara za ljude koji koriste aplikaciju Twitter na Apple uređajima. Prethodno se plava kvačica koristila kao alat za provjeru za račune visokog profila, kao oznaka autentičnosti, i bila je besplatna.

Pročitajte više