Ovog ljeta ćete obožavati ovu čokoladno-sladolednu bombu

Foto: Facebook

IAKO ljeto još nije kalendarski počelo, vrućine su tu i svima bi nam dobro došlo neko osvježenje. Ako ste se već zasitili uobičajenih sladoleda, možda je vrijeme za ovu čokoladnu bombu, kojoj će tek rijetki uspjeti odoljeti.

Za nju će vam biti potrebne dvije gotove smjese za brownieje, dvije trećine šalice ulja, dvije trećine šalice vode, dva jajeta, sladoled od jagode, vanilije i čokolade te kakao.

Pomiješajte jednu smjesu za brownieje, trećinu šalice ulja, trećinu šalice vode vodu i jedno jaje. Dobivenu smjesu u plehu prekrivenom papirom za pečenje pecite 15 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 180 stupnjeva. Biskvit potom razrežite kao na snimci i njim obložite zdjelu preko koje ste stavili celofan. Prstima utisnite biskvit kako bi se dijelovi spojili.

Potom ga prekrijte sladoledom od jagode, preko njega stavite celofan i utisnite drugom, manjom zdjelom. stavite u zamrzivač dok se sladoled ponovno ne zamrzne.

Preko jagode stavite sladoled od vanilije, prekrijte ga celofanom, utisnite drugom zdjelom i vratite u zamrzivač.

Ispecite drugi biskvit od smjese za brownieje, ulja, vode i jaja te ga izrežite u krug dovoljno velik da prekrije zdjelu sa sladoledom. Na sladoled od vanilije stavite sladoled od čokolade, prekrijte okruglim biskvitom i stavite na zamrzavanje.

Kad je smrznuto, preokrenite zdjelu, uklonite celofan, pospite kakaom i uživajte.

Pročitajte više