Ovom pjesmom je Toto Cutugno 1990. pobijedio na Eurosongu u Zagrebu

Screenshot: YouTube

TALIJANSKI pjevač Toto Cutugno preminuo je u dobi od 80 godina. Toto je preminuo danas u bolnici San Raffaele u Milanu, gdje je bio hospitaliziran. Pjevač se dugo borio s teškom bolesti, potvrdio je njegov menadžer Danilo Mancuso za talijansku novinsku agenciju ANSA-u.

Godine 1990. u Zagrebu je održan Izbor za pjesmu Eurovizije, a pobjednik tog natjecanja tada je bio legendarni Toto Cutugno. Predstavljao je Italiju s pjesmom Insieme: 1992, posvećenom promjenama kroz koje je Europa tada prolazila.

Toto je Tajči poklonio ružu nakon nastupa

Hrvatsku je tada predstavljala Tajči s pjesmom Hajde da ludujemo i osvojila je sedmo mjesto. Tajči se jednom prilikom u razgovoru za Index prisjetila anegdote s Totom. 

"Toto Cutugno mi je poklonio ružu nakon nastupa", rekla nam je 2015. godine.

Toto je karijeru započeo 80-ih na festivalu u San Remu, gdje je otpjevao pjesmu Let me sing with guitar in hand. Brzo poslije toga za Totu se pročulo po cijelom svijetu.  

Skandal na Eurosongu u Zagrebu

Inače, Eurosong u Zagrebu na kojem je Toto pobijedio obilježio je i jedan skandal. Oliver Mlakar i Helga Vlahović u jednom su trenutku odlučili odustati od vođenja izbora, a zamijenili su ih Rene Medvešek i beogradska voditeljica Dubravka Marković. No, zbog nezadovoljstva gledatelja, Oliver i Helga ipak su se odlučili vratiti.

Pročitajte više