Ovotjedna epizoda Milijunaša dokazala koliko je besmislen džoker pitaj publiku

Screenshot: HRT

DVA natjecatelja sjela su nasuprot Tarika u večerašnjem Milijunašu. Student Marin Bogdanić nije osvojio 10.000 eura poslušavši odgovor publike, a Ninoslav Vitorac je, pak, odustao na pitanju za 18.000 eura, a do njega je stigao jer nije poslušao publiku na jednom od prethodnih pitanja.

Naime, i u ovoj epizodi kviza publika se pokazala kao ne pretjerano vjerodostojan džoker.

Marin Bogdanić pao je na 11. pitanju upravo zato jer je odlučio vjerovati publici. "Na glavnom trgu kojega švicarskoga grada 8000 gledatelja uživa u filmskom festivalskom programu?", glasilo je pitanje. Je li riječ o Lausannei, Locarnu, Luganu ili Luzernu? Marin nije bio siguran pa je za mišljenje upitao publiku.

Pet posto glasova publika je dala Lausannei, 10 posto Locarnu, 55 posto publike glasalo je za Lugano, dok je za Luzern glasalo njih 30 posto. I Marina je vukao odgovor kojemu je dan najveći postotak glasova pa je odlučio ponuditi ga kao konačan. No, jedan od najstarijih europskih filmskih festivala koji se održava od 1946. godine odvija se na glavnom trgu u švicarskom Locarnu. 

Marin je tako kući otišao s 5000 eura.

>>Publika u Milijunašu opet navodila na krivi odgovor. Tarik joj poručio: Nemate pojma

>>Publika zeznula iskusnog kvizaša na pitanju za 18.000 €. 0 posto njih glasalo točno

>>Publika zeznula Antu u Milijunašu, pao na pitanju za 34.000 eura

Ninoslav nije poslušao publiku

Ninoslav je nakon njega odlučio biti pametniji pa nije vjerovao odgovoru publike na pitanju o Otisu Reddingu. "Otis Redding 1965. piše pjesmu za koju dvije godine kasnije izjavljuje da je više ne smatra svojom, već pjesmom...", glasilo je pitanje. Odgovori su bili - Billie Holiday, Elle Fitzgerald, Dolly Parton i Aretha Franklin.

Ninoslav je najprije iskoristio džokera zovi koji mu nije znao pomoći, a zatim je odlučio pitati publiku koja je 20 posto glasova dala Billie, 15 posto Elli, 35 posto glasova Dolly te 30 posto Arethi. Natjecatelj ipak nije poslušao publiku rekavši da je Dolly pisala i za sebe i za druge te je za odgovor ponudio drugog džokerova favorita - Arethu Franklin.

Ispravno je odlučio jer je riječ o pjesmi Respect.

Na pitanju za 18.000 eura je odustao te kući odnio 10.000 eura jer nije znao jesu li Leonardo i Michelangelo ili Rafael i Botticelli bili velikani renesanse koji su neko vrijeme slikali freske udaljeni stotinjak metara jedan od drugoga. Točan odgovor bili su Leonardo i Michelangelo.

Pročitajte više