Ovu plažu nazivaju tajnim kutkom Hrvatske, 2016. bila proglašena najljepšom u Europi

Foto: Shutterstock

PLAŽA Stiniva skrivena u istoimenoj uvali na otoku Visu svojim prirodnim ljepotama očarala je brojne turiste.

Ovu plažu mnogi nazivaju najpoznatijom i najatraktivnijom plažom na Visu. Ugledni portali redovno je uvrštavaju na popise najljepših europskih plaža. Plaža Stiniva osvojila je 2016. titulu najljepše europske plaže, a magazin Easy Jet Traveller Stinivu je uvrstio na popis najčarobnijih plaža kojima je nemoguće odoljeti.

"Savršen primjer očaravajuće ljepote otoka Visa"

"Najjužniji hrvatski otok Vis, do kojeg se dolazi jednosatnim putovanjem trajektom iz Splita, poznat je po svojoj tajanstvenoj ljepoti, savršeno očuvanoj zbog desetljeća izolacije.

Stiniva je savršen primjer njegove očaravajuće ljepote s bijelim liticama koje se uzdižu i poput vrata otvaraju put u tirkizno more. Uvala je 1967. proglašena značajnim krajobrazom Hrvatske i otad je čvrsto zaštićena, a unatoč turistima koji se spuštaju na njezinu plažu posutu kamenčićima, Stiniva još uvijek ostavlja dojam tajnog kutka Hrvatske", napisali su u članku.

Stiniva je poznata po toplom i čistom moru

O Stinivi je prije nekoliko godina pisao i CNN. Napisali su da je ovu plažu najbolje posjetiti tijekom lipnja.

"Vožnja brodom iz Splita i šetnja južnom stranom Visa otkrit će vam Stinivu, bijelu šljunčanu plažu okruženu vapnenačkim zidinama. Pet metara široka 'vrata' otvaraju plažu prema tirkiznom moru.

Teško je doći do ove plaže. Teška ruta vodi strminom te nije prikladna za najmlađe, nespretne i one u sandalama. Što je i dobro, jer je Stiniva majušna pa se lako napuni onima koji su se došli kupati, sunčati i roniti", pisao je CNN.

Stiniva se nalazi na južnoj strani otoka Visa, a moguće joj je prići brodicom ili pješice kroz staze i krš. Stiniva je poznata po toplom i čistom moru koje je jako mirno. 

Pročitajte više