Ovu srednju školu nazivaju najluksuznijom na svijetu. Fotke su obišle svijet

Foto: Facebook

U PONEDJELJAK se djeca vraćaju u školske klupe, a za učenike koji pohađaju nedavno uređenu srednju školu Walnut Grove u Prosperu u Teksasu, jednom od najbogatijih gradova u SAD-u, ovo će sigurno biti jedna sjajna godina.

Nastava se održava u zgradi dvokatnici sa 62 učionice i 14 znanstvenih laboratorija. Također ima višenamjensku zgradu od 75.000 četvornih metara, dvoranu za likovnu umjetnost s 1000 sjedala i sportsku arenu s 2200 sjedala, prema web stranici Walnut Grove.

Vanjski prostor škole ima prostor za vježbanje bendova, terene za nogomet, utrke, bejzbol, softball i tenis. Ova srednja škola također ima zatvoreni sportski objekt koji se koristi ljeti kako bi se izbjegle teksaške vrućine.

Kada je riječ o obrazovanju, Walnut Grove ima raznolike programe i predmete iz novinarstva, mode, kulinarstva i likovnih umjetnosti, forenzičke znanosti, medicinske tehnike i esporta. Fotografije ove luksuzne škole postale su viralne s više od 2.2 milijuna pregleda na internetu.

Ljudi komentiraju: Američki prioriteti u najgorem izdanju

Mnogi korisnici Instagrama usporedili su Walnut Grove sa zgradama sveučilišta, komentirajući: "Teksaške srednje škole imaju bolje uvjete od polovice sveučilišta." Drugi su pisali kako škola izgleda kao iz popularnih filmova i serija.

U međuvremenu, neki su izrazili svoje nezadovoljstvo usredotočenošću srednje škole Walnut Grove na estetiku, napisavši: "Velik gubitak novca poreznih obveznika. Većina toga neće imati nikakvog utjecaja na stvarno obrazovanje koje se pruža ili dobiva."

 "Sport, sport, još malo sporta, knjižnica bez knjiga, brza hrana, opet sport. Američki prioriteti u najgorem izdanju", jedan je od komentara na Instagramu.

Američke škole više novca izdvajaju za sport nego za obrazovanje

Iako se čini da je ova škola na većoj razini, važno je napomenuti da je izdvajanje velike količine novca za sport u američkim srednjim školama vrlo uobičajeno. Prema Busted Coverageu, web stranici za sportske vijesti u srednjim školama, "potrošnja na sport obično je tri puta veća od potrošnje na obrazovanje".

Prema obrazovnim istraživanjima Learning Policy Institutea, više novca koji se daje školama za financiranje često rezultira višim stopama postignuća učenika, a to financiranje često ide pretežno bijelim školama.

"Iako sam novac nije odgovor na sve obrazovne probleme, pravednija i adekvatnija raspodjela financijskih inputa u školovanju predstavlja nužan preduvjet za poboljšanje pravednosti i primjerenosti ishoda", rekao je Bruce D. Baker, profesor na sveučilištu Rutgers.

Problem jaza između bogatih i siromašnih

Problem jaza između bogatih i siromašnih u Americi izravno utječe na nejednakost u obrazovanju, budući da se financiranje javnih škola temelji na stvarima poput poreza na imovinu.

Bogata područja završavaju s dobro financiranim školama, a područja s niskim primanjima završavaju sa slabo financiranim školama, prema Američkoj sveučilišnoj školi za obrazovanje.

Our Amazing Wildcat Guard!!

Objavljuje Walnut Grove High School u Četvrtak, 31. kolovoza 2023.

BuzzFeed se obratio srednjoj školi Walnut Grove za komentar, a oni su rekli:

"Dr. Donald Leu, međunarodni autoritet za obrazovanje i opismenjavanje, napisao je: 'Školska zgrada je više od fizičke strukture koja pruža smještaj, svjetlo, toplinu i sklonište, to je jedini izraz predanosti zajednice obrazovanju.'

Naša zajednica predana je našim školama. Naši objekti odražavaju standarde koje su postavile obitelji koje se ovamo dosele iz cijele zemlje i svijeta i koje su odabrale naš okrug kako bi svojoj djeci pružile izvanredno obrazovanje."

Pročitajte više