Palača objavila kada bi se Kate Middleton mogla vratiti na posao

Foto: EPA

Kensingtonska palača podijelila je novosti o Kate Middleton. 

Naime, Kate je prije nešto više od godinu dana pokrenula poslovnu radnu skupinu koja ima ključnu ulogu u transformaciji načina na koji društvo prioritizira i podržava djecu u njihovim najranijim godinama. Oni su sada objavili izvješće u kojem stoji da bi ulaganje u djecu u njihovom ranom djetinjstvu moglo generirati više od 45.5 milijardi funti za nacionalno gospodarstvo svake godine.

Downing Street, kao i viši ministri u odjelima zdravstva i obrazovanja, već su obaviješteni o njihovom izvješću, iako se dužnosnici palače trude naglasiti da se ne radi o političkoj kampanji.

"Ovo ne treba gledati kao da se Kate vraća na posao"

Glasnogovornik Kensingtonske palače naglasio je da se na ovu vijest ne treba gledati kao da se princeza Kate vraća na posao nakon teške operacije abdomena i otkriva da je bila podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji za rak. Ove godine uopće nije imala javne angažmane, no potvrđuju da je upoznata sa svim aspektima izvješća. 

Njezin glasnogovornik rekao je: "Na projektima princa i princeze uvijek se radi. Rano djetinjstvo veliki je prioritet za princezu i stoga je u potpunosti bila ažurirana tijekom rada radne skupine i vidjela je izvješće."

Kate Middleton još se neće vratiti kraljevskim angažmanima. "Bili smo doista jasni da joj trebaju prostor i privatnost da se sada oporavi. Vratit će se na posao kada dobije zeleno svjetlo liječnika", stoji u izjavi.

Viši kraljevski suradnik dodao je: "Princeza od Walesa bila je pokretačka snaga radne skupine za poslovanje. Ona je uključena od početka rada radne skupine i pročitala je izvješće te je o njemu obaviještena."

Podsjetimo, u ožujku ove godine princeza od Walesa objavila je da joj je u 42. godini dijagnosticiran rak i da je pod "preventivnom" kemoterapijom. Kate Middleton javnosti se obratila emotivnom videoporukom u kojoj je otkrila da je dijagnoza "šokirala čitavu obitelj" i da su ona i William "činili sve što mogu da situaciju procesuiraju i riješe privatno za dobrobit obitelji".

Pročitajte više