Pamela Anderson kao Pepeljuga na Opernom balu

ORGANIZATORICA čuvene fešte Elisabeth Guertler bila je zgrožena saznanjem da je austrijski milijarder i playboy Richard Lugner pozvao kao svoju gošću seksi plavušu.

Gospođu Guertler nije toliko brinula što će se silikonska ljepotica sigurno pojaviti u dekoltiranoj haljini koja otkriva njene ogromne grudi već činjenicom da će to izazvati veliku pažnju medija.

Tako bi se ceremonija na kojoj se inače sastaju ambasadori i političari uz umjetnike klasične glazbe mogla pretvoriti u "medijski cirkus", što se događa svake godine, pa tako i ova nije prošla bez toga.

Sa Pamelom je stigao i njen dečko, nestašni pjevač Kid Rock

Silikonska ljepotica u početku se naljutila jer je Lugner cinično komentirao njena silikonska prsa, ali je ipak odlučila ne propustiti priliku da se nađe među poznatim ličnostima na tradicionalnom Opera balu.

Svojoj djeci rekla je kako ide na bal na kojem će biti kao Pepeljuga, a po nekima stvarno je tako i izgledala. Lijepu, elegantnu haljinu, po njima, kvario je jedino preveliki dekolte.

Inače, supermilijunaš Lugner svake godine na bal poziva neku poznatu ljepoticu ili glumicu, koja za pratnju dobije popriličnu svotu novaca.

Među gostima bili su mnogi poznati politički dužnosnici kao Madeleine Albright, Wolfgang Schuessel i drugi.

Svečanost otvorenja počela je valcerom ´Tamo gdje limuni cvatu´, nastupio je i argentinski tenor Jose Cura te Balet Državne bečke opere u žutim kostimima i okružju 45.000 žutih ruža za ´bogate, lijepe i moćne´, kako zovu taj bal.

´To je svečanost umjetnosti i politike, jer ples okuplja umjetnike, političare, gospodarstvenike i njihove goste iz inozemstva´, izjavio je austrijski predsjednik Thomas Klestil, označivši ga kao ´bal Republike´, jer okuplja austrijski državni vrh.


Bal balova, kako nazivaju tu kulturnu priredbu, okupio je ove godine 4700 sudionika.

Dok se u Operi plesalo u tročetvrtinskom taktu, ispred Opere i oko protiv bala je, po izvorima iz sjedišta bečke policije, prosvjedovalo oko tisuću okupljenih.

U relativno mirnu prosvjedu najčešći natpisi na transparentima bili su protiv rata u Iraku, protiv crno-plave koalicije i protiv kapitalizma.

Pročitajte više