Pamelu Anderson oduševio stari intervju nogometaša rođenog u Šibeniku

Foto: Guliver Image/Getty Images

PAMELA ANDERSON prije desetak dana na Twitteru je podijelila link na intervju koji je prije čak pet godina The Blizzardu dao Ivan Ergić, bivši nogometaš i reprezentativac Srbije rođen u Šibeniku.

Intervju se manje ticao nogometa, a više njegovog života, pisanja, humanitarnog rada, života u Srbiji i borbi s depresijom.

Mnogi nagađaju da je njen razlog za dijeljenje starog intervjua nogometaš Adil Rami, koji se prema tim nagađanjima i sam bori s depresijom. U svakom slučaju, dok je velik dio nogometnih navijača možda zaboravio na Ergića, Pameli je on ostao u živom sjećanju.

Ivan Ergić je bivši nogometaš i reprezentativac Srbije. Rođen je u Šibeniku 1981. godine, prve nogometne korake napravio je u Australiji, a profesionalnu karijeru počeo u Perth Gloryju. Juventus ga je doveo 2000. godine, ali ubrzo proslijedio u Basel gdje je ostao osam godina, odigrao više od 200 utakmica i nekoliko sezona bio kapetan momčadi. U međuvremenu se liječio od depresije, ali ipak nastavio karijeru te osvojio niz trofeja u Švicarskoj i kasnije naslov prvaka s turskim Bursasporom. Sa Srbijom je bio na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Nakon ranog završetka karijere posvetio se pisanju o problemima modernog sporta, sociologiji nogometa te zabludama i istinama o životu profesionalnih nogometaša.

Pročitajte više