Par kupio kuću koja je inspirirala hit horor: "Čudne stvari se događaju..."

Foto: Twitter

AVANTURISTIČNI par iz SAD-a kupio je kuću koja je inspirirala horor Prizivanje (The Conjuring, 2013.), a sad kažu da se čudne stvari događaju u njoj.

Hvaljeni horor temelji se na istinitoj priči o obitelji Perron (koja je živjela u Harrisvilleu, Rhode Island u 70-im godinama prošlog stoljeća) i Edu i Lorraine Warren, slavnim istražiteljima paranormalnog.

Nakon što je njezin supruge preminuo, Lorraine je postala savjetnica na filmu, kao i na njegovim nastavcima, što je dalo određeni kredibilitet filmu. 

Andrea Perron, najstarija od petero Perronovih kćeri koje su živjele u domu do 1980-ih, stoji pri svojoj tvrdnji da su zli duhovi živjeli s obitelji u kući. U intervjuu za USA Today Lorraine Warren govorila je o svom vremenu u seoskoj kući u Harrisvilleu - uključujući i seansu koju su izveli.

"Stvari koje su se tamo odvijale bile su tako nevjerojatno zastrašujuće", rekla je Lorraine. "Govoriti o tome i danas utječe na mene."

"Mislila sam da ću se onesvijestiti", kaže Andrea o iskustvu. "Moja majka počela je govoriti jezikom koji nije s ovoga svijeta i glasom koji nije njen. Njezin stolac je levitirao i bačena je preko sobe", kaže.

Što se tiče para koji je nedavno kupio "ukletu" kuću, i oni kažu da su imali čudnih iskustava. "Otvarala su se vrata i čuli smo korake i kucanje", Cory Heinzen, novi vlasnik, kaže za Sun Journal. "Teško mi je bilo biti tamo. Nemam osjećaj nečega zlog, no možete reći da se puno stvari događa u kući."

"Čitavo putovanje bilo je zastrašujuće - iz brojnih razloga koji nisu paranormalni - i uzbudljivo istovremeno", kaže Jennifer Heinzen. "Sviđa mi se to da imamo priliku podijeliti dom s drugima."

Par kaže da planira otvoriti svoju novu kuću za turiste i istražitelje, kasnije ove godine nakon opsežne renovacije.

Pročitajte više