Paul McCartney oduševljen što je Beyonce obradila jednu od njegovih pjesama

Foto: Instagram

JEDAN OD osnivača Beatlesa, Paul McCartney, oduševljen je Beyonceinom obradom njegove pjesme koju je ona objavila pod malo izmijenjenim naslovom Blackbiird na novom albumu Cowboy Carter. Legendarni pjevač je pjesmu Blackbird napisao 1968. godine u vrijeme velikih rasnih tenzija u SAD-u i tvrdi da je sretan što poruku te pjesme i dalje ima tko čuti. 

"Mislim da je napravila veličanstvenu verziju te pojačava poruku o građanskim pravima koja su me inspirirala da napišem pjesmu", napisao je McCartney na Instagramu i pozvao pratitelje da poslušaju Beyonceinu izvedbu njegove pjesme. Ona je nastala u vrijeme kada je došlo do ubojstava nekoliko vođa pokreta za građanska prava u SAD-u, ali je inspirirana grupom crnih učenika koji su prvi desegregirali škole u kasnim 1950-ima u Arkansasu.

Razgovarali su preko FaceTimea

"Kad sam vidio snimke na televiziji ranih 60-ih godina kako crnim djevojkama ne dozvoljavaju ulazak u školu, smatrao sam to šokantnim i ne mogu vjerovati da još uvijek u ovim vremenima postoje mjesta gdje se ovakve stvari događaju", napisao je glazbenik koji je dodao da su on i pjevačica razgovarali preko FaceTimea te da mu je ona zahvalila što joj je dozvolio da obradi pjesmu. On joj je na to rekao da je "zadovoljstvo samo njegovo".

"Da moja pjesma i Beyoncéina fantastična verzija mogu ublažiti rasnu napetost, bilo bi sjajno i učinilo bi me jako ponosnim", zaključio je glazbenik. Na Beyonceinoj verziji pjesme sudjelovale su i pjevačice Brittney Spencer, Reyna Roberts, Tanner Adell i Tiera Kennedy. 

Pročitajte više